Brašno od durum pšenice ili takozvana semolina čest je sastojak u pripremi talijanske tjestenine. Ono sadrži nešto više proteina od uobičajene pšenice, a bogato je i prehrambenim vlaknima.

Semolina se koristi za pripremu različitih pekarskih proizvoda te im daje tvrdu koricu. Ne čudi stoga što je neki koriste i za pripremu hrskavih krumpira. Ili je to barem tajna Tobyja Carveryja.

"Semolina je tajna savršeno hrskavog pečenog krumpira," kaže ovaj britanski chef i pobjednik televizijskog showa "Masterchef: The Proffesionals".

Kad se on zaželi hrskavog krumpira iz pećnice, oguli ga, nareže na komade jednake veličine, a onda dobro premaže uljem.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Kada je krumpir nauljen preko njega doda nešto brašna od durum pšenice i soli i sve dobro promiješa. Ulje će omogućiti da se brašno od durum pšenice zalijepi za krumpir, a u konačnici i podariti hrskave zalogaje.

Tako pripremljeni krumpir treba staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i peći oko 40-ak minuta, odnosno dok nije termički obrađen do kraja.

Ako želite krumpir koji je hrskav izvana, ali mekan iznutra možete napraviti još jedan korak. Krumpir u komadu prvu skuhajte do pola na pari, ohladite ga do kraja, narežite na kriške, pa tek onda nauljite i posipajte s brašnom od durum pšenice te ispecite u pećnici do kraja. U tom slučaju termička obrada bit će nešto kraća.

"Trešnjevački bistro s kojim nema greške i u koji ćemo se rado vratiti probati i ostala jela" Trattoria Gola - 1 Trattoria Gola - 2 Trattoria Gola - 3 +1 Trattoria Gola - 4