Brojni svjetski chefovi dvaput termički obrađuju krumpir prije nego što ga posluže na stol svojim gostima. Prvo krumpir skuhaju al dente u posoljenoj vodi, dobro ga ocijede i posuše, a potom ga zapeku u pećnici dok ne postane hrskav.

Cijeli ovaj postupak možete napraviti i na štednjaku u tavi bez ulijevanja velike količine ulja.

Okus krumpira poboljšajte pametno odabranim začinima poput aromatične paprike Aleppo. Ako na raspolaganju nemate papriku Aleppo, zamijenite ga s kombinacijom slatke paprike u prahu i kajenskog papra.


Nakon pečenja začinite ga limunovim sokom i listićima korijandera po uzoru na libanonski recept za batata harru ili začinjeni krumpir.

Slika nije dostupna Hrana i piće Prženi krumpirići na grčki način: Recept za sjajan prilog kojeg ćete htjeti grickati cijeli dan

Sastojci za hrskave krumpire sa štednjaka:

  • 1 kg krumpira
  • 50 ml biljnog ulja
  • 30 ml limunova soka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica paprike Aleppo
  • sol po želji
  • svježi listići korijandera za posluživanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskavi krumpiri sa zapečenim sirom: Recept za fino jelo uz koje vam meso nije ni potrebno

Priprema hrskavih krumpira na štednjaku:

  1. Ogulite krumpir i narežite ga na kocke otprilike iste veličine.
  2. Stavite ga kuhati u posoljenoj vodi oko 10 do 12 minuta, dok ne omekšaju.
  3. Dobro ocijedite/posušite krumpir.
  4. U tavi zagrijte ulje pa na njemu prepržite krumpir dok ne postane hrskav sa svih strana. Za to će vam biti potrebno 8 do 10 minuta.
  5. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga s krumpirima oko jedne do dvije minute. Pazite da češnjak ne izgori.
  6. Dodajte papriku Aleppo, dobro promiješajte i pustite da se termički obrađuje oko pola minute.
  7. Izvadite krumpire iz tave, posipajte ih nasjeckanim korijanderom i limunovim sokom. Posolite po želji i poslužite toplo. Dobar tek!

10 savršenih recepata s krumpirom koje možete isprobati već ovaj vikend Složenac od krumpira i sira Krumpir-salata +0 Kroketi od krumpira

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju