U posljednje vrijeme zdrava i održiva prehrana važnija nam je no ikad. No ako je u vašoj blizini jedina zelena površina livada između vaše zgrade i one vaših susjeda iz kvarta i nemate neki grunt na koji biste mogli pobjeći vikendom, vjerojatno povrće kupujete u supermarketu ili na tržnici. Imati svoju kumicu na placu kojoj vjerujete prava je sreća, ali ponekad ni nju ne vidite onoliko koliko biste htjeli.

Iako vam se možda trenutačno čini da zbog manjka vremena i užurbanog života u gradu nećete uvijek imati priliku jesti povrće iz pouzdanog izvora, ideja o vlastitom vrtu na kojem raste sve povrće koje volite bliže je nego što mislite.

Nastao u ova pandemijska vremena kao spoj urbanog života i povratka prirodi, izvor zdravlja i sreće, Gruntek je idealno rješenje za sve one koji žele imati vlastiti eko vrt te mjesto za odmor i opuštanje, za one koje nemaju vremena brinuti o vlastitom vrtu, ali žele se hraniti zdravo, ali i one koji žele saznati nešto više o eko uzgoju i biti uključeni u njega.

Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 2 Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 2

Gruntek je idealno mjesto za one koji nemaju svoj grunt ili ga si trenutno ne mogu priuštiti jer nudi mogućnost najma vrta i usluge eko uzgoja online, kao i digitalno praćenje njegova razvoja aplikacijom preko koje možete provjeriti kako se u vrtu radi, dokud su s uzgojem došli i kad će biti berba kako bi mogli doći ili naručiti plodove. Ti ''vrtovi budućnosti'' nalaze se samo sat vremena od Zagreba, u okolici Čazme.

Dok brigu o vrtu i eko uzgoju vode Gruntekovi poljoprivrednici na čelu s tehnologom tijekom cijele godine, vi možete uživati u povrću koje je spremno za berbu od svibnja do listopada, dovesti ekipu u berbu, na roštilj ili druženje u prirodi.

Tijekom sezone berbe možete tjedno naručivati dostavu kašete povrća ako nemate vremena doći u samostalnu berbu na Gruntek. S druge strane, ako ste od onih koji radije vole vrijeme provoditi vani, a rad u vrtu za vas je način opuštanja, tada se zaputite k Grunteku gdje će vas dočekati s veseljem i uživajte u svojem malom, personaliziranom komadiću raja na zemlji.

Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 3 Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 3

Kako je u društvu ipak veselije, u berbu uključite i prijatelje i obitelj i učinite ubiranje povrća pravom aktivnošću koju ćete s veseljem ponavljati u toplijim mjesecima godine. Sve što vam treba jest dobra ekipa, a alat za vrtlarenje i praznu kašetu osigurat će vam Gruntekov tim koji će vas dočekati i uputiti. Ako se odlučite za opciju Moj Vrt, ona uključuje paket za roštiljanje i mogućnost rezervacije stola u piknik zoni s dječjim parkom, pa tako na svom grunteku s obitelji i prijateljima možete proslaviti rođendan, veseli vikend ili jednostavno organizirati druženje nakon uspješne berbe.

Sigurni smo da dobre zabave i uživanja u piću i hrani neće nedostajati, a neki će nakon uspješnog dana provedenog u berbi otići kući bogatiji za novo iskustvo koje možda nisu imali priliku doživjeti u gradu.

Blitva, cikla, luk, špinat i rajčica samo su neke od ukusnih namirnica koje možete zasaditi u svome vrtu od 50m2 i ubirati njihove plodove tijekom berbe bez da se neprestano pitate od kuda pojedina namirnica dolazi.

Uz povrće koje pršti zdravljem, uopće ne sumnjamo da će ručkovi koje ćete spravljati od ovih namirnica postati pravi gastro užici u čijem će slasnom okusu uživati baš svi.

Jednom kad vrijeme berbe završi, obradu i pripremu tla za novu godinu možete prepustiti stručnjacima iz Grunteka, a vi se bacite u izradu zimnica kako biste u svojim plodovima mogli uživati tijekom cijele godine.

Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 8 Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 8

Mogućnost najma vrta na Grunteku trenutačno je dostupna samo za korisnike iz grada Zagreba i Zagrebačke županije, a postoje dva paketa usluga najma prilagođena svačijim potrebama – Moj vrt i Zajednički vrt – i do 31. prosinca oba su na popustu od 10 %.

Moj vrt vam stavlja na raspolaganje 50m2 zemlje i osam gredica u koje možete saditi povrće po vašem guštu, a dobri ljudi iz Grunteka poklonit će vam grm slasne eko borovnice gratis. Vrt možete personalizirati, a dobit ćete čak i tablu s imenom tako da sigurno nećete zalutati u tuđi vrt. S obzirom na to da živimo ubrzanim načinom života, mnogi nemaju puno vremena baviti se vrtom, zato obradu vrta, ekološki uzgoj te zaštitu bilja tijekom cijele godine prepustite profesionalcima iz Grunteka jer je briga o vašem vrtu ionako uključena u cijenu.

Paket Moj vrt idealan je za mlade obitelji, mame s malom djecom u potrazi za izvorom pouzdanog kvalitetnog povrća jer nudi dodatne aktivnosti poput edukacija i radionica o održivoj budućnosti, ekologiji, pripremi povrća s Grunteka, sve kako biste se povezali s prirodom i svojom obitelji.

Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 7 Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 7

Ukoliko neko vrijeme ne uspijete posjetiti svoj vrt, možete bez problema iskoristiti besplatnu dostavu i vaše povrće stići vam na vrata.

Ako vam kronično nedostaje vremena za kupnju povrća iz pouzdanih izvora, a kamoli za eko uzgoj ili pak brigu o vrtu, a ipak biste silno htjeli uživati u kvalitetnom povrću i živjeti u održivoj budućnosti, Zajednički vrt idealna je opcija za vas.

Odabirom tog paketa unajmit ćete neograđeni vrt na zajedničkoj Gruntekovoj parceli s raznim povrćem, a najam uključuje od održavanja, obrade i pripreme tla do postavljanje biorazgradive mulch folije, sadnje povrća i zaštitu bilja. Sve to kako biste mogli uživati u kvalitetnom povrću iz ekološkog uzgoja iako nemate baš vremena ni za posjet placu.

Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 9 Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 9

Ako pak uhvatite vremena, povrće na Gruntek možete doći i ubrati sami, a jedino što nikada nećete brati je briga, barem o vrtu… Sve je prepušteno Gruntekovu stručnom timu, koji se brine o vrtu, ali i bere povrće kada vi to ne možete. Čim povrće dozrije, s Grunteka će vam dojaviti e-mailom, dostava povrća je besplatna, a u paketu, kao i u onom Moj vrt, uključeni su svi troškovi.

Ideja o vlastitom vrtu, eko uzgoju i povrću iz provjerenih izvora sve je bliže, a sljedeći korak je da izaberete kakav je vrt idealan za vas, bilo da ubirete plodove tuđeg rada ili koristite vrt, osim za kvalitetnu prehranu, kao i mjesto uživanja s obitelji i prijateljima.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Gruntek po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju