Galerija
Na sunčanom Lošinju, gdje mirisi mora i borova plešu s povjetarcem, ljeta imaju poseban tempo. Jutra su tiha, mirisna, zlatna. A nedjelje? Nedjelje su rezervirane za uživanje. Polako, promišljeno, ukusno, zavodljivo. Za oči, tijelo i dušu. Upravo takav je brunch u lošinjskom restoranu Matsunoki, smještenom unutar luksuznog hotela Bellevue, gdje se preciznost japanske kulinarske umjetnosti stapa s mediteranskom dušom i nenametljivim luksuzom. Tamo vas očekuje gastronomski doživljaj zbog kojeg biste bez razmišljanja spakirali kofere i zauvijek ostali na otoku. Tko ne bi?
Kada brunch postane umjetnost
Zaboravite na trendi varijacije avokada ili jaja Benedict. Na brunchu vas dočekuju svježe kamenice i Jakobove kapice, nigiri s brancinom, tunom i lososom, maki i uramaki različitih okusa, shiso sake i goma špinat, spicy hamachi… Sezonski lokalni sastojci u japanskom ruhu. I to je samo dio menija. Ovdje se brunch uistinu doživljava kao ritual posvećenosti okusu, teksturi i trenutku. Trenutku koji probudi sva osjetila. Trenutku u kojem vas prolaze trnci od užitka. Kakav umami!
Chef Orhan Cakiroğlu, velemajstor suvremene japanske kuhinje s impresivnim pedigreom (Zuma, Hakkasan…), donosi potpuno novu definiciju bruncha. Njegovo ime već odjekuje među fanovima vrhunske japanske kuhinje, a sada ga možete doživjeti u pomalo neobičnom, ali savršeno pogođenom terminu – svake nedjelje između 6. srpnja i 17. kolovoza, od 12:30 do 14:30. Tada se Matsunoki pretvara u pozornicu na kojoj se izvodi gastronomski performans.
Uživajte bez ograničenja u jelima s potpisom, s uključenim aperitivom dobrodošlice. Cijena tog doživljaja? 90 € po osobi, uz dodatnih 5 % za vrhunsku uslugu koja ne poznaje kompromis. Ne zaboravite, rezervacije su obvezne i moguće na web-stranici ili preko conciergea u hotelu.
Japanska preciznost, mediteranski šarm
Matsunoki nije samo još jedan fancy restoran s egzotičnim jelima. To je mjesto koje s razlogom nosi Michelinovu preporuku i 16 bodova po Gault & Millau ljestvici. Njegova filozofija temelji se na spoju autentičnih japanskih namirnica i lokalnih ekoloških sastojaka. Tako nastaju tanjuri koji mirišu na dashi, ali i na jadransku obalu. Zamislite sashimi s tunom ulovljenom istog jutra u lošinjskom arhipelagu, posluženu uz japansku daikon rotkvicu i domaće maslinovo ulje! Zazubice rastu i dok pišemo tekst! Chef Orhan svaki tanjur pretvara u priču. A kad uz to dodate pogled na beskrajno plavetnilo Kvarnerskog zaljeva, jasno vam je da ovdje hrana nije samo obrok, nego ritual uživanja.
Doživljaj zaokružuje impresivna vinska karta s više od 500 etiketa, pažljivo odabrana od strane wine directora Filipa Veselovca, nedavno ovjenčana nagradom Best of Award of Excellence magazina "Wine Spectator". Vina se čuvaju u prostoriji s kontroliranom temperaturom i vlagom, a karta kombinira hrvatsku tradiciju s progresivnim proizvođačima biodinamičkih i veganskih vina, uz bogat izbor prestižnih šampanjaca.
Za one istančanijeg ukusa, tu su i japanski whiskeyji iz destilerija Yamazaki, Nikka, Hibiki i Hakushu, kao i ekskluzivne selekcije sakea – prava rijetkost čak i na globalnoj razini.
Lošinj: destinacija sofisticiranog hedonizma
Smješten u miru otoka vitalnosti, kako nazivaju Lošinj, Matsunoki nije samo restoran. On je iskustvo. Elegantna unutrašnjost, minimalistički dizajn inspiriran japanskom estetikom, mirna terasa i pogled na Jadran čine savršenu kulisu za brunch koji briše granice između kontinenta i otoka, tradicije i inovacije, hrane i umjetnosti.
To nije mjesto na koje dolazite slučajno. To je adresa na koju se vraćate. Ili, u slučaju ovog bruncha, razlog zbog kojeg ostajete.
I mala napomena za kraj, da vas odmah pripremimo. Nakon takve nedjelje, povratak u stvarnost bit će vrlo težak. Ali zato postoje povratne karte. I još bolje – one u jednom smjeru.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Jadranka hoteli po najvišim profesionalnim standardima.