• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Matsunoki

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj

Lošinj. Nedjelja rezervirana za uživanje. I baš kad pomislite da dan ne može bolje početi, počinje brunch. Ali ne bilo kakav. Otkrivamo ukusan i primamljiv razlog zbog kojeg ćete poželjeti da nedjelje traju zauvijek.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 27.06.2025 09:15 komentari
viber Created with Sketch.
Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj
Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto:Matsunoki)

Galerija Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7 Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7 Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7 Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Na sunčanom Lošinju, gdje mirisi mora i borova plešu s povjetarcem, ljeta imaju poseban tempo. Jutra su tiha, mirisna, zlatna. A nedjelje? Nedjelje su rezervirane za uživanje. Polako, promišljeno, ukusno, zavodljivo. Za oči, tijelo i dušu. Upravo takav je brunch u lošinjskom restoranu Matsunoki, smještenom unutar luksuznog hotela Bellevue, gdje se preciznost japanske kulinarske umjetnosti stapa s mediteranskom dušom i nenametljivim luksuzom. Tamo vas očekuje gastronomski doživljaj zbog kojeg biste bez razmišljanja spakirali kofere i zauvijek ostali na otoku. Tko ne bi?

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Kada brunch postane umjetnost

Zaboravite na trendi varijacije avokada ili jaja Benedict. Na brunchu vas dočekuju svježe kamenice i Jakobove kapice, nigiri s brancinom, tunom i lososom, maki i uramaki različitih okusa, shiso sake i goma špinat, spicy hamachi… Sezonski lokalni sastojci u japanskom ruhu. I to je samo dio menija. Ovdje se brunch uistinu doživljava kao ritual posvećenosti okusu, teksturi i trenutku. Trenutku koji probudi sva osjetila. Trenutku u kojem vas prolaze trnci od užitka. Kakav umami!

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Chef Orhan Cakiroğlu, velemajstor suvremene japanske kuhinje s impresivnim pedigreom (Zuma, Hakkasan…), donosi potpuno novu definiciju bruncha. Njegovo ime već odjekuje među fanovima vrhunske japanske kuhinje, a sada ga možete doživjeti u pomalo neobičnom, ali savršeno pogođenom terminu – svake nedjelje između 6. srpnja i 17. kolovoza, od 12:30 do 14:30. Tada se Matsunoki pretvara u pozornicu na kojoj se izvodi gastronomski performans.

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Uživajte bez ograničenja u jelima s potpisom, s uključenim aperitivom dobrodošlice. Cijena tog doživljaja? 90 € po osobi, uz dodatnih 5 % za vrhunsku uslugu koja ne poznaje kompromis. Ne zaboravite, rezervacije su obvezne i moguće na web-stranici ili preko conciergea u hotelu.

Japanska preciznost, mediteranski šarm

Matsunoki nije samo još jedan fancy restoran s egzotičnim jelima. To je mjesto koje s razlogom nosi Michelinovu preporuku i 16 bodova po Gault & Millau ljestvici. Njegova filozofija temelji se na spoju autentičnih japanskih namirnica i lokalnih ekoloških sastojaka. Tako nastaju tanjuri koji mirišu na dashi, ali i na jadransku obalu. Zamislite sashimi s tunom ulovljenom istog jutra u lošinjskom arhipelagu, posluženu uz japansku daikon rotkvicu i domaće maslinovo ulje! Zazubice rastu i dok pišemo tekst! Chef Orhan svaki tanjur pretvara u priču. A kad uz to dodate pogled na beskrajno plavetnilo Kvarnerskog zaljeva, jasno vam je da ovdje hrana nije samo obrok, nego ritual uživanja.

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Doživljaj zaokružuje impresivna vinska karta s više od 500 etiketa, pažljivo odabrana od strane wine directora Filipa Veselovca, nedavno ovjenčana nagradom Best of Award of Excellence magazina "Wine Spectator". Vina se čuvaju u prostoriji s kontroliranom temperaturom i vlagom, a karta kombinira hrvatsku tradiciju s progresivnim proizvođačima biodinamičkih i veganskih vina, uz bogat izbor prestižnih šampanjaca.

Za one istančanijeg ukusa, tu su i japanski whiskeyji iz destilerija Yamazaki, Nikka, Hibiki i Hakushu, kao i ekskluzivne selekcije sakea – prava rijetkost čak i na globalnoj razini.

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Lošinj: destinacija sofisticiranog hedonizma

Smješten u miru otoka vitalnosti, kako nazivaju Lošinj, Matsunoki nije samo restoran. On je iskustvo. Elegantna unutrašnjost, minimalistički dizajn inspiriran japanskom estetikom, mirna terasa i pogled na Jadran čine savršenu kulisu za brunch koji briše granice između kontinenta i otoka, tradicije i inovacije, hrane i umjetnosti.

To nije mjesto na koje dolazite slučajno. To je adresa na koju se vraćate. Ili, u slučaju ovog bruncha, razlog zbog kojeg ostajete.

I mala napomena za kraj, da vas odmah pripremimo. Nakon takve nedjelje, povratak u stvarnost bit će vrlo težak. Ali zato postoje povratne karte. I još bolje – one u jednom smjeru. 


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lošinj Hotels & Villas po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #Matsunoki
  • #Lošinj Hotels & Villas
  • #Japanska Kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
tv
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Čokoladna veganska pita sa svilenim tofuom
3 eura za 300 grama

Kada želite povećati proteinsku vrijednost umaka, variva, ali i kolača – ovaj sastojak savršen je izbor

Dodati ga možete u smoothieje kako bi im podarili dodatnu kremastu teksturu, ali i upotrijebiti u kremama za kolače i torte. Svileni tofu, primjerice, sjajna je zamjena za jaja u pripremi čokoladnog moussea. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close