Galerija Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7 Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7 Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7 Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj 7

U trendu Ljetna salata od rajčica A tako jednostavno Recept za najbolju salatu od rajčice! Toliko je fina da je možete jesti i bez mesa Novi kviz općeg znanja - 11 15 teških pitanja Novi kviz općeg znanja: Da se ne znojite samo zbog vrućine Njoki s tikvicama Gotovo za 20 minuta Nevjerojatno dobro, a tako jednostavno: Recept za prefine njoke s tikvicama

Na sunčanom Lošinju, gdje mirisi mora i borova plešu s povjetarcem, ljeta imaju poseban tempo. Jutra su tiha, mirisna, zlatna. A nedjelje? Nedjelje su rezervirane za uživanje. Polako, promišljeno, ukusno, zavodljivo. Za oči, tijelo i dušu. Upravo takav je brunch u lošinjskom restoranu Matsunoki, smještenom unutar luksuznog hotela Bellevue, gdje se preciznost japanske kulinarske umjetnosti stapa s mediteranskom dušom i nenametljivim luksuzom. Tamo vas očekuje gastronomski doživljaj zbog kojeg biste bez razmišljanja spakirali kofere i zauvijek ostali na otoku. Tko ne bi?

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Kada brunch postane umjetnost

Zaboravite na trendi varijacije avokada ili jaja Benedict. Na brunchu vas dočekuju svježe kamenice i Jakobove kapice, nigiri s brancinom, tunom i lososom, maki i uramaki različitih okusa, shiso sake i goma špinat, spicy hamachiSezonski lokalni sastojci u japanskom ruhu. I to je samo dio menija. Ovdje se brunch uistinu doživljava kao ritual posvećenosti okusu, teksturi i trenutku. Trenutku koji probudi sva osjetila. Trenutku u kojem vas prolaze trnci od užitka. Kakav umami!

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Chef Orhan Cakiroğlu, velemajstor suvremene japanske kuhinje s impresivnim pedigreom (Zuma, Hakkasan…), donosi potpuno novu definiciju bruncha. Njegovo ime već odjekuje među fanovima vrhunske japanske kuhinje, a sada ga možete doživjeti u pomalo neobičnom, ali savršeno pogođenom terminu – svake nedjelje između 6. srpnja i 17. kolovoza, od 12:30 do 14:30. Tada se Matsunoki pretvara u pozornicu na kojoj se izvodi gastronomski performans.

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Uživajte bez ograničenja u jelima s potpisom, s uključenim aperitivom dobrodošlice. Cijena tog doživljaja? 90 € po osobi, uz dodatnih 5 % za vrhunsku uslugu koja ne poznaje kompromis. Ne zaboravite, rezervacije su obvezne i moguće na web-stranici ili preko conciergea u hotelu.

Japanska preciznost, mediteranski šarm

Matsunoki nije samo još jedan fancy restoran s egzotičnim jelima. To je mjesto koje s razlogom nosi Michelinovu preporuku i 16 bodova po Gault & Millau ljestvici. Njegova filozofija temelji se na spoju autentičnih japanskih namirnica i lokalnih ekoloških sastojaka. Tako nastaju tanjuri koji mirišu na dashi, ali i na jadransku obalu. Zamislite sashimi s tunom ulovljenom istog jutra u lošinjskom arhipelagu, posluženu uz japansku daikon rotkvicu i domaće maslinovo ulje! Zazubice rastu i dok pišemo tekst! Chef Orhan svaki tanjur pretvara u priču. A kad uz to dodate pogled na beskrajno plavetnilo Kvarnerskog zaljeva, jasno vam je da ovdje hrana nije samo obrok, nego ritual uživanja.

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Doživljaj zaokružuje impresivna vinska karta s više od 500 etiketa, pažljivo odabrana od strane wine directora Filipa Veselovca, nedavno ovjenčana nagradom Best of Award of Excellence magazina "Wine Spectator". Vina se čuvaju u prostoriji s kontroliranom temperaturom i vlagom, a karta kombinira hrvatsku tradiciju s progresivnim proizvođačima biodinamičkih i veganskih vina, uz bogat izbor prestižnih šampanjaca.

Za one istančanijeg ukusa, tu su i japanski whiskeyji iz destilerija Yamazaki, Nikka, Hibiki i Hakushu, kao i ekskluzivne selekcije sakea – prava rijetkost čak i na globalnoj razini.

Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj Kakav umami! Velemajstor japanske kuhinje servira brunch zbog kojeg se želimo preseliti na Lošinj (Foto: Matsunoki)

Lošinj: destinacija sofisticiranog hedonizma

Smješten u miru otoka vitalnosti, kako nazivaju Lošinj, Matsunoki nije samo restoran. On je iskustvo. Elegantna unutrašnjost, minimalistički dizajn inspiriran japanskom estetikom, mirna terasa i pogled na Jadran čine savršenu kulisu za brunch koji briše granice između kontinenta i otoka, tradicije i inovacije, hrane i umjetnosti.

To nije mjesto na koje dolazite slučajno. To je adresa na koju se vraćate. Ili, u slučaju ovog bruncha, razlog zbog kojeg ostajete.

I mala napomena za kraj, da vas odmah pripremimo. Nakon takve nedjelje, povratak u stvarnost bit će vrlo težak. Ali zato postoje povratne karte. I još bolje – one u jednom smjeru. 


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Jadranka hoteli po najvišim profesionalnim standardima.