• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge 2024

Jeste li i vi odrasli na ovome? Recept iz djetinjstva s naših prostora koji je ovaj tjedan odnio pobjedu

U prvom tjednu našeg Food bloggers' challengea regionalne kuhinje blogerice su imale zadatak skuhati jelo ''iz svog dvorišta'', ono koje ih podsjeća na djetinjstvo, a čije jelo je najviše oduševilo naš žiri, saznajte u nastavku članka.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 15.11.2024 14:50 komentari
viber Created with Sketch.
Salenjaci Kristine Štrige
Salenjaci Kristine Štrige (Foto:Kristina Štriga)

Galerija Ana Marijine hrenovke s pirekrumpirom i špinatom 6 Salenjaci Kristine Štrige 6 Sandrine jabuke u tijestu 6 Sandrini Tognana pomagači 6

U trendu Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Kensington - 2 Traumatično iskustvo Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija" Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti

Kao prvi izazov naše tri blogerice iz regije imale su zadatak napraviti jelo koje im je kuhala baka, mama, tata, koje ih podsjeća na dom. Za to su imale, za razliku od svojih baka, pomoć moderne kuhinjske aparature, za što se pobrinula Tognana. Njihove friteze na vrući zrak, kuhinjski roboti, sjeckalice, štapni mikseri, vage, neprianjajuće tave i lonci te posuđe u četiri moderne boje pomoglo im je da tradicionalne recepte naprave brže, sa suvremenijim tehnikama i prezentacijom, a istim onim poznatim okusima.

Koliko su zaista bile uspješne u tome, presudio je naš žiri na čelu sa stručnjakom u regionalnoj kuhinji, chefom Christianom Misiračom, koji je ocjenjivao ideju, inovativnost i tehnike kojima su se blogerice služile.

Tjedan je otvorila Kristina Štriga (@cellulite_factory) sa salenjacima, slatkim lisnatim jastučićima koji grle domaći pekmez od šljiva. Vrijeme salenjaka baš je sad u studenom za vrijeme kolinja jer je za njihovu pripremu potrebno svinjsko salo. Nije ih jela godinama, ali kada smo pred nju postavili ovaj izazov, odmah se sjetila jela iz djetinjstva bez kojeg nije prolazio nijedan studeni, odnosno kolinje. Salo je usitnila sjeckalicom Tognana u glatku pastu, a salenjake ispekla u fritezi na vrući zrak, što ih je učinilo prozračnima i prekrasno lisnatima. Salenjake obožava i svake godine im se veseli i chef Christian Misirača, kojemu je i to, moglo bi se reći, jedno od vrlo dragih jela iz djetinjstva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristina Štriga (@cellulite_factory)

 

''Priprema salenjaka nije prezahtjevna. Sviđa mi se Kristinina tehnika, salenjaci izgledaju jako lijepo, a pekmez domaći fenomenalno, koliko sam vidio, i sigurno ću ih isprobati napraviti po njezinu receptu'', rekao je chef Misirača, koji je njezine salenjake ocijenio čistom četvorkom.

Nakon nje uz svoja dva najdraža recepta iz djetinjstva Sandra Pecić (@kototamo) prisjetila se bakinog dvorišta i vremena kada je ''živjela svoj najbolji život, bila uvijek u centru pažnje i jela što god je htjela''. Eh to je djetinjstvo, a s jabukama u šlafroku, kako ih u Zagrebu zovemo, odrastao je i chef Christian Misirača.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra (@kototamo)

 

''Zanimljivo mi je bilo što je jabuke u tijestu pekla u tosteru Tognana, a ne u dubokom ulju i izgledaju zanimljivo. Tijesto za uštipke izgleda odlično, samo bih volio vidjeti kako izgledaju kada se peku u airfryeru. Ipak, za mene Sandra ima malenu prednost, odnosno plusić, jer je radila čak dva jela'', rekao je i Sandri dodijelio 4+.

U izazovu se zadnja okušala Ana Marija Mihelič (@vitfit_byana_adria), koja je napravila kreativnu i zdraviju verziju svoj jela iz djetinjstva – hrenovke s pire-krumpirom i špinatom. ''Špinat, pire-krumpir i hrenovke zapravo i mene vraćaju u djetinjstvo, pogotovo jer to radim sad i svojim klincima. Izvedba je bila onakva kakva je trebala biti, samo mi je žao što nije radila sa svježim špinatom, koji je još uvijek u sezoni, ali neću joj to uzeti za zlo jer zamrznuti smo i mi jeli u djetinjstvu'', rekao je chef Misirača, kojeg je oduševila izradom neke svoje inačice hrenovki i zbog te inovativnosti dao joj je peticu. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vitfit_byana_adria

Kao predstavnica Punkufer.hr-a, Maja Nikolorić ocjenjivala je estetiku. U njezinu ocjenjivanju kod jedne je prevagnuo završni proizvod, a kod druge savršeno osvjetljenje ili pak primamljivi kadrovi zbog kojih se odmah poželiš primiti posla i napraviti si njihovo jelo iz djetinjstva.

''Jednom sam se okušala u izradi salenjaka i nisu izgledali toliko dobro, prhko, meko i lisnato kao Kristinini. Iako Kristina u videu to radi s lakoćom, za dobre salenjake treba se itekako potruditi, tako da same pohvale idu za ovaj recept i ideju da ih se priprema u airfryeru'', komentirala je Maja Nikolorić, kojoj se osim izgleda salenjaka svidjela i estetika videa, sunce koje mili kroz prozor i osvjetljava prhke jastučiće posipane šećerom u prahu na starinskom stolu kao kod bake.  

Salenjaci Kristine Štrige Salenjaci Kristine Štrige (Foto: Kristina Štriga)

''Sandrin meditativni video poput neke nostalgične radiodrame ili filma zbog kojeg ti je toplo oko srca teleportirao me u vrijeme njezina djetinjstva, bezbrižne igre u dvorištu nakon koje se uživa u vrućim uštipcima i jabukama u tijestu sve dok nas ne zaboli trbuh. Zbog svega toga zanemarila sam sve savršene nesavršenosti Sandrinih jela, čiji se miris mogao osjetiti i preko ekrana mobitela'', rekla je Maja, kojoj se svidio stil Sandrina videa u kojem nam je svojim slikama iz djetinjstva otvorila srce i lijepo nam dočarala koja to jela mirišu na njezino djetinjstvo. Oduševila se i idejom za šareno jelo Ane Marije.

  Sandrine jabuke u tijestu Sandrine jabuke u tijestu (Foto: Sandra Pecić)

''Osim što je ideja za domaće hrenovke odlična i sigurno ukusnija od onih kupovnih, svidjelo mi se šarenilo na njezinu tanjuru. Jelo je vrlo 'instagramično' s obzirom na to da se zapravo radi o hrenovkama'', komentirala je Maja.

Martinu Karić iz Tognane također je oduševio nostalgičan video Sandre Pecić. ''Oduševio nas je totalno filmski prikaz pripreme jela, uz savršeno uklopljene Tognana aparate i posuđe, na nenametljiv i kreativan način. Odlična upotreba tostera za pržene jabuke.''

Hrenovke s pirekrumpirom i špinatom Hrenovke s pirekrumpirom i špinatom (Foto: Ana Marija Mihalič)

Mrvicu nižu ocjenu dala je Ani Mariji i njezinim hrenovkama sa špinatom i pire-krumpirom. ''Jako nam se sviđa kako je iskoristila nekoliko Tognana aparata u pripremi jela, no malo manje nam se sviđa brzina kojom je to sve prikazano. Možda neki gledatelj neće uspjeti primijetiti brend, pa je time ocjena najniža.
Najviše joj se svidio recept Kristine Štrige- čime joj je ''zacementirala pobjedu'' u prvom izazovu.


''Jako nam je žao što smo već snimili TV spot za Tognana aparate jer da nismo, koristili bismo Kristinin video. 😊 Predivno je prikazala i montirala kadrove pripreme jela, tako da se vidi koje je aparate koristila te je na odličan način upotrijebila airfryer za salenjake, jako inspirativno'', objasnila je Martina Karić iz Tognane.

Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga (Foto: Nova Studio)
Poredak i broj bodova nakon prvog izazova:
CELLULITE FACTORY - 14
KO TO TAMO - 12+
VIT FIT BY ANA - 12

U drugom izazovu kuhat će jelo koje najbolje opisuje njihov kraj, ono što prvo padne ljudima i njima na pamet kada spomenu Hrvatsku /Srbiju /Sloveniju. Pratite nas i u tom izazovu i saznajte tko je najbliže tituli pobjednice našega drugog Food Bloggers' Challengea i nagradi od 2000 eura.

  • #Food Bloggers Challenge 2024
  • #regionalna kuhinja
  • #jelo iz djetinjstva
  • #Ana Marija Mihelič
  • # kristina štriga
  • #Sandra Pecić
  • #Christian Misirača
  • #tognana
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
U Lađarskoj ulici
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti za brzinsku pripremu najukusnijeg jela
Škola kuhanja
Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Oglas
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Picadillo: Jednostavno jelo s latino temperamentom
Hit s mljevenim mesom
Picadillo: Recept za senzacionalno, a jednostavno jelo iz jedne tave
Minglanje v klanjcu: Mala ulica u Samoboru koja je vratila starinski duh blagdana
Domaće i iskreno
Minglanje v klanjcu: Mala ulica u Samoboru koja je vratila starinski duh blagdana
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Jedan od najljepših vrtova na svijetu: Remek-djelo koje otkriva priču o vječnoj ljubavi
Vrt Majorelle
Jedan od najljepših vrtova na svijetu: Remek-djelo koje otkriva priču o vječnoj ljubavi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
Otkriveno tko je bio u automobilu s nestalom Anom iz Srbije
PROMETNA NESREĆA
Otkriveno tko je bio u automobilu s nestalom Anom: Prije smrti zvala je dva broja
Njemačke kompanije se rješavaju zaposlenih i nude izdašne otpremnine
otpuštanje radnika
Na tisuće zaposlenih leti van, ali zato dijele bogatstvo za odlazak! "420.000 eura otpremnine i još se uvijek isplati"
show
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Snimka Calvina Kleina i partnera Kevina Bakera izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama
''nije mu ni pomogao...''
Tužna snimka Calvina Kleina i 46 godina mlađeg partnera izazvala lavinu reakcija na internetu
Tko je zet Mileta Kitića?
godinama su skupa
Tko je zet Mileta Kitića? Ne voli privlačiti pažnju javnosti, a njegovoj mezimici je velika podrška
zdravlje
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
Fizioterapeut objašnjava
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Ovo je tihi znak raka gušterače koji mnogi propuštaju – prepoznajte ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovo je tihi znak raka gušterače koji mnogi propuštaju – prepoznajte ga na vrijeme!
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
Jao…
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
tech
Stigla je serija koja se čekala godinama i odmah je srušila Netflix
Problemi za ovaj servis
Stigla je serija koja se čekala godinama i odmah je srušila Netflix
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Počeo egzodus?
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
sport
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Najkorisniji igrač lige
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
argentinac se pogubio
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
Nakon Đokovića još jedna legenda digla ruke od Srbije: ''Najbolji odlaze jer...''
I ON ODLAZI
Nakon Đokovića još jedna legenda digla ruke od Srbije: ''Najbolji odlaze jer...''
tv
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
U dobru i zlu: Svi su je upozoravali, a sad se i sama opekla
U DOBRU I ZLU
Svi su je upozoravali, a sad se i sama opekla
MasterChef: Barbara je za nijansu bila bolji HOP od Renate i osvojila platinu!
ČESTITAMO!
Barbara je za nijansu bila bolji HOP od Renate i osvojila platinu!
putovanja
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
novac
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
Popis recepata za kolače od dizanog tijesta
Mekani, slasni i podatni
Za vas smo pripremile popis recepata za kolače od dizanog tijesta, imamo ih 15, a tu je i bonus
Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet, lako se može izbjeći
nježno i pažljivo
Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet, lako se može izbjeći
sve
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Najkorisniji igrač lige
On pa Toni Fruk: Senzacionalni klinac odbio je Dinamo i sad je pred transferom života
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
argentinac se pogubio
Video se pojavio na internetu: Lautaro bezobrazno nasrnuo na Modrića, pogledajte Lukinu reakciju
Food Bloggers' Challenge: Chef Misirača izaziva 3 blogerice da naprave najbolja jela u regiji - 19
Pokrovitelj Tognana

Food Bloggers' Challenge: Chef Misirača izaziva 3 blogerice da naprave najbolja jela u regiji

Punkuferov Food Bloggers' Challenge nastavlja se i ove godine, kada će u studenom tri blogerice iz regije svaki tjedan kuhati kreativna jela s ovih prostora na koja će ih izazvati majstor regionalne kuhinje, chef Christian Misirača, a na kraju će samo jedna odnijeti vrijednu nagradu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close