• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge 2024

Jeste li i vi odrasli na ovome? Recept iz djetinjstva s naših prostora koji je ovaj tjedan odnio pobjedu

U prvom tjednu našeg Food bloggers' challengea regionalne kuhinje blogerice su imale zadatak skuhati jelo ''iz svog dvorišta'', ono koje ih podsjeća na djetinjstvo, a čije jelo je najviše oduševilo naš žiri, saznajte u nastavku članka.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 15.11.2024 14:50 komentari
viber Created with Sketch.
Salenjaci Kristine Štrige
Salenjaci Kristine Štrige (Foto:Kristina Štriga)

Galerija Ana Marijine hrenovke s pirekrumpirom i špinatom 6 Salenjaci Kristine Štrige 6 Sandrine jabuke u tijestu 6 Sandrini Tognana pomagači 6

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 4 "Lijepi mali kolodvor" Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Povrće pečeno u pećnici Dobro je znati Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće

Kao prvi izazov naše tri blogerice iz regije imale su zadatak napraviti jelo koje im je kuhala baka, mama, tata, koje ih podsjeća na dom. Za to su imale, za razliku od svojih baka, pomoć moderne kuhinjske aparature, za što se pobrinula Tognana. Njihove friteze na vrući zrak, kuhinjski roboti, sjeckalice, štapni mikseri, vage, neprianjajuće tave i lonci te posuđe u četiri moderne boje pomoglo im je da tradicionalne recepte naprave brže, sa suvremenijim tehnikama i prezentacijom, a istim onim poznatim okusima.

Koliko su zaista bile uspješne u tome, presudio je naš žiri na čelu sa stručnjakom u regionalnoj kuhinji, chefom Christianom Misiračom, koji je ocjenjivao ideju, inovativnost i tehnike kojima su se blogerice služile.

Tjedan je otvorila Kristina Štriga (@cellulite_factory) sa salenjacima, slatkim lisnatim jastučićima koji grle domaći pekmez od šljiva. Vrijeme salenjaka baš je sad u studenom za vrijeme kolinja jer je za njihovu pripremu potrebno svinjsko salo. Nije ih jela godinama, ali kada smo pred nju postavili ovaj izazov, odmah se sjetila jela iz djetinjstva bez kojeg nije prolazio nijedan studeni, odnosno kolinje. Salo je usitnila sjeckalicom Tognana u glatku pastu, a salenjake ispekla u fritezi na vrući zrak, što ih je učinilo prozračnima i prekrasno lisnatima. Salenjake obožava i svake godine im se veseli i chef Christian Misirača, kojemu je i to, moglo bi se reći, jedno od vrlo dragih jela iz djetinjstva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristina Štriga (@cellulite_factory)

 

''Priprema salenjaka nije prezahtjevna. Sviđa mi se Kristinina tehnika, salenjaci izgledaju jako lijepo, a pekmez domaći fenomenalno, koliko sam vidio, i sigurno ću ih isprobati napraviti po njezinu receptu'', rekao je chef Misirača, koji je njezine salenjake ocijenio čistom četvorkom.

Nakon nje uz svoja dva najdraža recepta iz djetinjstva Sandra Pecić (@kototamo) prisjetila se bakinog dvorišta i vremena kada je ''živjela svoj najbolji život, bila uvijek u centru pažnje i jela što god je htjela''. Eh to je djetinjstvo, a s jabukama u šlafroku, kako ih u Zagrebu zovemo, odrastao je i chef Christian Misirača.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra (@kototamo)

 

''Zanimljivo mi je bilo što je jabuke u tijestu pekla u tosteru Tognana, a ne u dubokom ulju i izgledaju zanimljivo. Tijesto za uštipke izgleda odlično, samo bih volio vidjeti kako izgledaju kada se peku u airfryeru. Ipak, za mene Sandra ima malenu prednost, odnosno plusić, jer je radila čak dva jela'', rekao je i Sandri dodijelio 4+.

U izazovu se zadnja okušala Ana Marija Mihelič (@vitfit_byana_adria), koja je napravila kreativnu i zdraviju verziju svoj jela iz djetinjstva – hrenovke s pire-krumpirom i špinatom. ''Špinat, pire-krumpir i hrenovke zapravo i mene vraćaju u djetinjstvo, pogotovo jer to radim sad i svojim klincima. Izvedba je bila onakva kakva je trebala biti, samo mi je žao što nije radila sa svježim špinatom, koji je još uvijek u sezoni, ali neću joj to uzeti za zlo jer zamrznuti smo i mi jeli u djetinjstvu'', rekao je chef Misirača, kojeg je oduševila izradom neke svoje inačice hrenovki i zbog te inovativnosti dao joj je peticu. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vitfit_byana_adria

Kao predstavnica Punkufer.hr-a, Maja Nikolorić ocjenjivala je estetiku. U njezinu ocjenjivanju kod jedne je prevagnuo završni proizvod, a kod druge savršeno osvjetljenje ili pak primamljivi kadrovi zbog kojih se odmah poželiš primiti posla i napraviti si njihovo jelo iz djetinjstva.

''Jednom sam se okušala u izradi salenjaka i nisu izgledali toliko dobro, prhko, meko i lisnato kao Kristinini. Iako Kristina u videu to radi s lakoćom, za dobre salenjake treba se itekako potruditi, tako da same pohvale idu za ovaj recept i ideju da ih se priprema u airfryeru'', komentirala je Maja Nikolorić, kojoj se osim izgleda salenjaka svidjela i estetika videa, sunce koje mili kroz prozor i osvjetljava prhke jastučiće posipane šećerom u prahu na starinskom stolu kao kod bake.  

Salenjaci Kristine Štrige Salenjaci Kristine Štrige (Foto: Kristina Štriga)

''Sandrin meditativni video poput neke nostalgične radiodrame ili filma zbog kojeg ti je toplo oko srca teleportirao me u vrijeme njezina djetinjstva, bezbrižne igre u dvorištu nakon koje se uživa u vrućim uštipcima i jabukama u tijestu sve dok nas ne zaboli trbuh. Zbog svega toga zanemarila sam sve savršene nesavršenosti Sandrinih jela, čiji se miris mogao osjetiti i preko ekrana mobitela'', rekla je Maja, kojoj se svidio stil Sandrina videa u kojem nam je svojim slikama iz djetinjstva otvorila srce i lijepo nam dočarala koja to jela mirišu na njezino djetinjstvo. Oduševila se i idejom za šareno jelo Ane Marije.

  Sandrine jabuke u tijestu Sandrine jabuke u tijestu (Foto: Sandra Pecić)

''Osim što je ideja za domaće hrenovke odlična i sigurno ukusnija od onih kupovnih, svidjelo mi se šarenilo na njezinu tanjuru. Jelo je vrlo 'instagramično' s obzirom na to da se zapravo radi o hrenovkama'', komentirala je Maja.

Martinu Karić iz Tognane također je oduševio nostalgičan video Sandre Pecić. ''Oduševio nas je totalno filmski prikaz pripreme jela, uz savršeno uklopljene Tognana aparate i posuđe, na nenametljiv i kreativan način. Odlična upotreba tostera za pržene jabuke.''

Hrenovke s pirekrumpirom i špinatom Hrenovke s pirekrumpirom i špinatom (Foto: Ana Marija Mihalič)

Mrvicu nižu ocjenu dala je Ani Mariji i njezinim hrenovkama sa špinatom i pire-krumpirom. ''Jako nam se sviđa kako je iskoristila nekoliko Tognana aparata u pripremi jela, no malo manje nam se sviđa brzina kojom je to sve prikazano. Možda neki gledatelj neće uspjeti primijetiti brend, pa je time ocjena najniža.
Najviše joj se svidio recept Kristine Štrige- čime joj je ''zacementirala pobjedu'' u prvom izazovu.


''Jako nam je žao što smo već snimili TV spot za Tognana aparate jer da nismo, koristili bismo Kristinin video. 😊 Predivno je prikazala i montirala kadrove pripreme jela, tako da se vidi koje je aparate koristila te je na odličan način upotrijebila airfryer za salenjake, jako inspirativno'', objasnila je Martina Karić iz Tognane.

Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga (Foto: Nova Studio)
Poredak i broj bodova nakon prvog izazova:
CELLULITE FACTORY - 14
KO TO TAMO - 12+
VIT FIT BY ANA - 12

U drugom izazovu kuhat će jelo koje najbolje opisuje njihov kraj, ono što prvo padne ljudima i njima na pamet kada spomenu Hrvatsku /Srbiju /Sloveniju. Pratite nas i u tom izazovu i saznajte tko je najbliže tituli pobjednice našega drugog Food Bloggers' Challengea i nagradi od 2000 eura.

  • #Food Bloggers Challenge 2024
  • #regionalna kuhinja
  • #jelo iz djetinjstva
  • #Ana Marija Mihelič
  • # kristina štriga
  • #Sandra Pecić
  • #Christian Misirača
  • #tognana
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Riječko klizalište pod krovom Export Ice Box 2025.
Sa svjetlosnim animacijama
U Rijeci je otvoreno novo moderno klizalište, nalazi se u hali, a najviše će se svidjeti – obiteljima s djecom
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Ispovijest izjelice: što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam
O tempora, o mores!
Ispovijest izjelice: Što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Od 6.12. do 10.1.
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Jedinstvena investicijska prilika
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Slučaj ozlijeđene časne sestre
predavala u školi
Časnu sestru nitko nije napao? Policija šuti o slučaju, procurio dokument iz bolnice
Dnevnik Nove TV doznaje: Koncert u Švicarskoj zabranjen je zbog sigurnosti
Grad potvrdio
Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog ovoga je zabranjen koncert hrvatskih pjevača u Švicarskoj
Zbog snijega i leda satima stoje u koloni dugoj 85 kilometara kod Bajkalskog jezera
ostaju bez hrane i goriva
VIDEO Stotine vozila zapele na zaleđenoj autocesti i -18 stupnjeva: Kolona je duga čak 85 km!
show
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Tko je Dylan Douglas?
zgodni nasljednik
Znate li čiji je ovo sin? Pojavio se s poznatim roditeljima i ukrao pažnju
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Wow!
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Svirepi lopov
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
tech
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Uspješan presretač
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
Loše prošli i na testovima
Problemi za oružje budućnosti: Ukrajinska vojska prestala je koristiti Andurilovu tehnologiju
sport
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
opa!
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
Legendarni nogometaš Ljuboslav Penev hitno završio u bolnici, stanje je ozbiljno:
Nije dobro
Legenda hitno završila u bolnici: Stanje je ozbiljno, obitelj moli za pomoć
Gigi Becali poludio na vijest da je Željko Kopić kandidat za izbornika Rumunjske
Rigao vatru na Savez
Kontroverzni gazda podivljao na spomen Hrvata: "Ljudi, ubijte se! To znači da smo bezvrijedni"
tv
MasterChef: Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
TOP 10
Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
Vječna ljubav
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
MasterChef: ANKETA: Renatina odluka nikome nije bila jasna! Što vi mislite?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Renatina odluka nikome nije bila jasna! Što vi mislite?
putovanja
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
neke su blizu
Ovo je 14 najboljih zemalja u kojima parovi mogu lijepo živjeti za 1000 eura mjesečno, pet ih je u Europi
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Bloomova kombinacija u košulji i čizmicama od brušene kože
I fine čizmice
Nova kombinacija dokazuje da Bloom izrasta u pravog malog gospodina
Montažna kuća od 150 kvadrata uređena je u dom iz snova
Izgleda savršeno
Idila u susjedstvu: Pogledajte kako je bračni par montažnu kuću od 150 kvadrata uredio u najljepši dom
sve
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Food Bloggers' Challenge: Chef Misirača izaziva 3 blogerice da naprave najbolja jela u regiji - 19
Pokrovitelj Tognana

Food Bloggers' Challenge: Chef Misirača izaziva 3 blogerice da naprave najbolja jela u regiji

Punkuferov Food Bloggers' Challenge nastavlja se i ove godine, kada će u studenom tri blogerice iz regije svaki tjedan kuhati kreativna jela s ovih prostora na koja će ih izazvati majstor regionalne kuhinje, chef Christian Misirača, a na kraju će samo jedna odnijeti vrijednu nagradu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close