• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Food Bloggers Challenge 2024

Jeste li i vi odrasli na ovome? Recept iz djetinjstva s naših prostora koji je ovaj tjedan odnio pobjedu

U prvom tjednu našeg Food bloggers' challengea regionalne kuhinje blogerice su imale zadatak skuhati jelo ''iz svog dvorišta'', ono koje ih podsjeća na djetinjstvo, a čije jelo je najviše oduševilo naš žiri, saznajte u nastavku članka.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 15.11.2024 14:50 komentari
viber Created with Sketch.
Salenjaci Kristine Štrige
Salenjaci Kristine Štrige (Foto:Kristina Štriga)

Galerija Ana Marijine hrenovke s pirekrumpirom i špinatom 6 Salenjaci Kristine Štrige 6 Sandrine jabuke u tijestu 6 Sandrini Tognana pomagači 6

U trendu Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka... Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

Kao prvi izazov naše tri blogerice iz regije imale su zadatak napraviti jelo koje im je kuhala baka, mama, tata, koje ih podsjeća na dom. Za to su imale, za razliku od svojih baka, pomoć moderne kuhinjske aparature, za što se pobrinula Tognana. Njihove friteze na vrući zrak, kuhinjski roboti, sjeckalice, štapni mikseri, vage, neprianjajuće tave i lonci te posuđe u četiri moderne boje pomoglo im je da tradicionalne recepte naprave brže, sa suvremenijim tehnikama i prezentacijom, a istim onim poznatim okusima.

Koliko su zaista bile uspješne u tome, presudio je naš žiri na čelu sa stručnjakom u regionalnoj kuhinji, chefom Christianom Misiračom, koji je ocjenjivao ideju, inovativnost i tehnike kojima su se blogerice služile.

Tjedan je otvorila Kristina Štriga (@cellulite_factory) sa salenjacima, slatkim lisnatim jastučićima koji grle domaći pekmez od šljiva. Vrijeme salenjaka baš je sad u studenom za vrijeme kolinja jer je za njihovu pripremu potrebno svinjsko salo. Nije ih jela godinama, ali kada smo pred nju postavili ovaj izazov, odmah se sjetila jela iz djetinjstva bez kojeg nije prolazio nijedan studeni, odnosno kolinje. Salo je usitnila sjeckalicom Tognana u glatku pastu, a salenjake ispekla u fritezi na vrući zrak, što ih je učinilo prozračnima i prekrasno lisnatima. Salenjake obožava i svake godine im se veseli i chef Christian Misirača, kojemu je i to, moglo bi se reći, jedno od vrlo dragih jela iz djetinjstva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristina Štriga (@cellulite_factory)

 

''Priprema salenjaka nije prezahtjevna. Sviđa mi se Kristinina tehnika, salenjaci izgledaju jako lijepo, a pekmez domaći fenomenalno, koliko sam vidio, i sigurno ću ih isprobati napraviti po njezinu receptu'', rekao je chef Misirača, koji je njezine salenjake ocijenio čistom četvorkom.

Nakon nje uz svoja dva najdraža recepta iz djetinjstva Sandra Pecić (@kototamo) prisjetila se bakinog dvorišta i vremena kada je ''živjela svoj najbolji život, bila uvijek u centru pažnje i jela što god je htjela''. Eh to je djetinjstvo, a s jabukama u šlafroku, kako ih u Zagrebu zovemo, odrastao je i chef Christian Misirača.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra (@kototamo)

 

''Zanimljivo mi je bilo što je jabuke u tijestu pekla u tosteru Tognana, a ne u dubokom ulju i izgledaju zanimljivo. Tijesto za uštipke izgleda odlično, samo bih volio vidjeti kako izgledaju kada se peku u airfryeru. Ipak, za mene Sandra ima malenu prednost, odnosno plusić, jer je radila čak dva jela'', rekao je i Sandri dodijelio 4+.

U izazovu se zadnja okušala Ana Marija Mihelič (@vitfit_byana_adria), koja je napravila kreativnu i zdraviju verziju svoj jela iz djetinjstva – hrenovke s pire-krumpirom i špinatom. ''Špinat, pire-krumpir i hrenovke zapravo i mene vraćaju u djetinjstvo, pogotovo jer to radim sad i svojim klincima. Izvedba je bila onakva kakva je trebala biti, samo mi je žao što nije radila sa svježim špinatom, koji je još uvijek u sezoni, ali neću joj to uzeti za zlo jer zamrznuti smo i mi jeli u djetinjstvu'', rekao je chef Misirača, kojeg je oduševila izradom neke svoje inačice hrenovki i zbog te inovativnosti dao joj je peticu. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vitfit_byana_adria

Kao predstavnica Punkufer.hr-a, Maja Nikolorić ocjenjivala je estetiku. U njezinu ocjenjivanju kod jedne je prevagnuo završni proizvod, a kod druge savršeno osvjetljenje ili pak primamljivi kadrovi zbog kojih se odmah poželiš primiti posla i napraviti si njihovo jelo iz djetinjstva.

''Jednom sam se okušala u izradi salenjaka i nisu izgledali toliko dobro, prhko, meko i lisnato kao Kristinini. Iako Kristina u videu to radi s lakoćom, za dobre salenjake treba se itekako potruditi, tako da same pohvale idu za ovaj recept i ideju da ih se priprema u airfryeru'', komentirala je Maja Nikolorić, kojoj se osim izgleda salenjaka svidjela i estetika videa, sunce koje mili kroz prozor i osvjetljava prhke jastučiće posipane šećerom u prahu na starinskom stolu kao kod bake.  

Salenjaci Kristine Štrige Salenjaci Kristine Štrige (Foto: Kristina Štriga)

''Sandrin meditativni video poput neke nostalgične radiodrame ili filma zbog kojeg ti je toplo oko srca teleportirao me u vrijeme njezina djetinjstva, bezbrižne igre u dvorištu nakon koje se uživa u vrućim uštipcima i jabukama u tijestu sve dok nas ne zaboli trbuh. Zbog svega toga zanemarila sam sve savršene nesavršenosti Sandrinih jela, čiji se miris mogao osjetiti i preko ekrana mobitela'', rekla je Maja, kojoj se svidio stil Sandrina videa u kojem nam je svojim slikama iz djetinjstva otvorila srce i lijepo nam dočarala koja to jela mirišu na njezino djetinjstvo. Oduševila se i idejom za šareno jelo Ane Marije.

  Sandrine jabuke u tijestu Sandrine jabuke u tijestu (Foto: Sandra Pecić)

''Osim što je ideja za domaće hrenovke odlična i sigurno ukusnija od onih kupovnih, svidjelo mi se šarenilo na njezinu tanjuru. Jelo je vrlo 'instagramično' s obzirom na to da se zapravo radi o hrenovkama'', komentirala je Maja.

Martinu Karić iz Tognane također je oduševio nostalgičan video Sandre Pecić. ''Oduševio nas je totalno filmski prikaz pripreme jela, uz savršeno uklopljene Tognana aparate i posuđe, na nenametljiv i kreativan način. Odlična upotreba tostera za pržene jabuke.''

Hrenovke s pirekrumpirom i špinatom Hrenovke s pirekrumpirom i špinatom (Foto: Ana Marija Mihalič)

Mrvicu nižu ocjenu dala je Ani Mariji i njezinim hrenovkama sa špinatom i pire-krumpirom. ''Jako nam se sviđa kako je iskoristila nekoliko Tognana aparata u pripremi jela, no malo manje nam se sviđa brzina kojom je to sve prikazano. Možda neki gledatelj neće uspjeti primijetiti brend, pa je time ocjena najniža.
Najviše joj se svidio recept Kristine Štrige- čime joj je ''zacementirala pobjedu'' u prvom izazovu.


''Jako nam je žao što smo već snimili TV spot za Tognana aparate jer da nismo, koristili bismo Kristinin video. 😊 Predivno je prikazala i montirala kadrove pripreme jela, tako da se vidi koje je aparate koristila te je na odličan način upotrijebila airfryer za salenjake, jako inspirativno'', objasnila je Martina Karić iz Tognane.

Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga Sandra Pecić, Ana Marija Mihelič i Kristina Štriga (Foto: Nova Studio)
Poredak i broj bodova nakon prvog izazova:
CELLULITE FACTORY - 14
KO TO TAMO - 12+
VIT FIT BY ANA - 12

U drugom izazovu kuhat će jelo koje najbolje opisuje njihov kraj, ono što prvo padne ljudima i njima na pamet kada spomenu Hrvatsku /Srbiju /Sloveniju. Pratite nas i u tom izazovu i saznajte tko je najbliže tituli pobjednice našega drugog Food Bloggers' Challengea i nagradi od 2000 eura.

  • #Food Bloggers Challenge 2024
  • #regionalna kuhinja
  • #jelo iz djetinjstva
  • #Ana Marija Mihelič
  • # kristina štriga
  • #Sandra Pecić
  • #Christian Misirača
  • #tognana
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sve sastojke već imate kod kuće: Recept za fini zapečeni krumpir s jajima
Brzo i jednostavno
Zapečeni krumpir koji je glavna zvijezda ručka: Recept za prilog koji vraća u djetinjstvo
Najvrjednija (s)tvar na svijetu: Toliko je skupa da si gram ne bi mogli priuštiti ni najbogatiji ljudi svijeta
Ogroman potencijal
Najvrjednija (s)tvar na svijetu: Toliko je skupa da si gram ne bi mogli priuštiti ni najbogatiji ljudi svijeta
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Grad koji je Venecija "sakrila" od turista: Talijanski biser koji bi vas mogao iznenaditi svojom ljepotom
Dajte mu šansu
Grad koji je Venecija "sakrila" od turista: Talijanski biser koji bi vas mogao iznenaditi svojom ljepotom
Lekcije iz džungle: Pleme koje je otkrilo tajnu sretnog života
Vrijedi poslušati
Lekcije iz džungle: Pleme koje je otkrilo tajnu sretnog života
Ne može jednostavnije: Slatka torta od meda za koju sve sastojke imate kod kuće
Jednostavnije ne može
Slastica u zadnji čas: Slatka torta za koju sve sastojke imate kod kuće, a pripremit ćete je za pola sata
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Hit na društvenim mrežama
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Bez zaprške i brašna: Tri najbolja načina za zgušnjavanje variva
Ne koštaju puno
Bez zaprške i brašna: Tri najbolja načina za zgušnjavanje variva

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
IMAŠ PRAVO Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA
Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
Marija Selak Raspudić objavila fotografije Vjesnikovog nebodera
Sramotno zapušten
FOTO Selak Raspudić objavila fotografije iz Vjesnika prije požara: "Ovako je možda izgledao Černobil..."
Zima 2025./2026.: Hladan početak i mogući snijeg u Europi nakon ranog stratosferskog zagrijavanja
Severe Weather
Meteorolozi dali dugoročnu prognozu: Polarni vrtlog i La Niña donose hladniju zimu od očekivane
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
Vivian Wilson mamila poglede na modnoj reviji u Los Angelesu
gradi svoj put
Znate li čija je ovo kći? Tata joj je svjetski moćnik čijeg se prezimena odrekla
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
5 namirnica koje doslovno “čiste” vaše krvne žile – i čuvaju vas od moždanog udara!
Jedite ih redovito
5 namirnica koje doslovno “čiste” vaše krvne žile – i čuvaju vas od moždanog udara!
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
Ups...
Kako ga je nokautirala! Presudila obračun između muškaraca odlučnim udarcem pa pobrala ovacije
Psić pokušao loviti srne, a onda napravio potez koji je nasmijao vlasnike
LOL
Psić pokušao loviti srne, a onda napravio potez koji je nasmijao vlasnike
tech
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
Što to točno znači?
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Znanstvenici došli do zanimljivog otkrića: Ako na Marsu ima života, vjerojatno se skriva u - špiljama
Baš kao na Zemlji?
Znanstvenici došli do zanimljivog otkrića: Ako na Marsu ima života, vjerojatno se skriva u - špiljama
sport
Zlatko Dalić komentirao ponašanje dijela navijača u Podgorici
Posve nepotrebno
Crnogorci pitali Dalića o skandiranju hrvatskih navijača: Evo što im je odgovorio
Pogledajte što je cnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
hns objavio
Pogledajte što je crnogorski policajac napravio kada se ispred njega pojavio Zlatko Dalić
Nevjerica u Srbiji: "Ima li itko na svijetu objašnjenje za ovo? Gazili smo ih, a oni su danas velesila"
Promijenio se odnos snaga
Nevjerica u Srbiji: "Ima li itko na svijetu objašnjenje za ovo? Gazili smo ih, a danas..."
tv
U dobru i zlu: Mora nešto skinuti s duše
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Mora nešto skinuti s duše
Skrivena sudbina: Sve ga boli – probudio se pored kreveta svoje kćeri
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Sve ga boli – probudio se pored kreveta svoje kćeri
Kumovi: Kako mu može pomoći kada odbija svaki savjet?
KUMOVI
Kumovi: Kako mu može pomoći kada odbija svaki savjet?
putovanja
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
raste pritisak
Von der Leyen pozvala zemlje EU-a na 135 milijardi eura potpore Ukrajini: "Ne postoje jednostavna rješenja”
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Recept za brze fritule
TAKO JEDNOSTAVNO
Imamo najlakši recept za brze fritule, gotove su za tren i savršene
Vanna u mokrim tajicama i sakou
Kombinacija je zakon
Vanna u "mokrim" tajicama uz koje omiljene jesenske čizme pristaju nepogrešivo
sve
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Zlatko Dalić komentirao ponašanje dijela navijača u Podgorici
Posve nepotrebno
Crnogorci pitali Dalića o skandiranju hrvatskih navijača: Evo što im je odgovorio
Food Bloggers' Challenge: Chef Misirača izaziva 3 blogerice da naprave najbolja jela u regiji - 19
Pokrovitelj Tognana

Food Bloggers' Challenge: Chef Misirača izaziva 3 blogerice da naprave najbolja jela u regiji

Punkuferov Food Bloggers' Challenge nastavlja se i ove godine, kada će u studenom tri blogerice iz regije svaki tjedan kuhati kreativna jela s ovih prostora na koja će ih izazvati majstor regionalne kuhinje, chef Christian Misirača, a na kraju će samo jedna odnijeti vrijednu nagradu. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close