Ako su vam dosadile klasične kombinacije, piletinu i povrće stavite u tijesto i napravite ukusne pakete. Savršeni su za razne proslave, a odlični su i kad se ohlade pa ih možete ponijeti na posao, ili na piknik. Trebat će vam lisnato tijesto, kalup za muffine, malo pilećih prsa i povrće po želji.

Ovo jelo je varijacija na temu tartleta, mini verzije tarta, odnosno otvorene pite. Nastao je u Francuskoj, a kasnije su Englezi i ostatak Europe kopirali ovo ukusno jelo i širili ga po cijelome svijetu, u raznim varijantama. 

Sastojci za lisnate paketiće s piletinom i povrćem:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 300 g pilećih prsa
  • 1 tikvica
  • 1 svježa paprika
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g mozzarella sira
  • Malo maslinova ulja
  • Sol, papar, peršin, kopar
  • Malo brašna

Priprema lisnatih paketića s piletinom i povrćem:

  1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne preko noći.
  2. Piletinu i povrće nasjeckajte na sitne kockice, što sitnije to bolje.
  3. Začinite piletinu, uvaljajte je u brašno i prepržite na malo maslinova ulja.
  4. Izvadite piletinu, dodajte još malo maslinova ulja pa na istoj masnoći na kojoj se pekla piletina prepržite luk i češnjak.
  5. Dodajte tikvice, papriku i začine pa sve skupa dinstajte oko 10 minuta.
  6. Smjesu s piletinom i povrćem zalijte vrhnjem za kuhanje i sve dobro promiješajte.
  7. Lisnato tijesno podijelite na 12 kvadrata.
  8. Pripremite kalup za muffine. Svaku rupu premažite s malo maslaca i utisnite kvadrat lisnatog tijesta.
  9. Na svaki kvadrat stavite smjesu. Nemojte kvadrate napuniti do kraja kako bi ostao oblik košarica.
  10. Na vrh stavite malo naribane mozzarelle.
  11. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. 

Dobar tek! 

Božanstvena: Recept za pečenu piletinu u finom umaku od meda i senfa

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju