Ukusno jelo možete pripremiti bez prljanja previše posuđa. Štoviše, ovaj recept za zapečene njoke sa sirom moguće je napraviti u samo jednoj tavi, samo uzmite onu koja smije i u pećnicu. 

Njoke možete napraviti i sami, no ako želite skratiti vrijeme pripreme na svega pola sata, poslužite se već gotovima.

Njoki Hrana i piće Poput perca: Recept za proteinske njoke koji su gotovi za manje od 20 minuta

Sastojci za zapečene njoke:

  • 500 g gotovih njoka
  • 150 g mozzarelle
  • 120 g dimljene kobasice po želji
  • 2 konzerve nasjeckane rajčice od 400 g
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Rimski njoki Hrana i piće Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Priprema zapečenih njoka:

  1. Zagrijte ulje na tavi na umjerenoj temperaturi pa prepirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Ubacite dimljenu kobasicu nasjeckanu na manje komade i pirjajte sve zajedno još oko pet minuta. Ubacite rajčicu i šećer. Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom.
  2. Kad smjesa zavrije, ubacite njoke i kuhajte sve zajedno pet do sedam minuta uz povremeno miješanje. Kad su njoki termički obrađeni, u njih umiješajte polovicu naribane mozzarelle i nešto svježeg bosiljka.
  3. S ostatkom sira prekrijte površinu tave i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta dok se sir ne zapeče. Poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!

Raj na Visu: Uvala za dušu s robinzonskim restoranom u kojem nema menija, žurbe ni mjesta za one koji ne poštuju otok Mala travna - 1 Mala travna - 3 Mala travna - 4 +1 Mala travna - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju