Ukusno jelo možete pripremiti bez prljanja previše posuđa. Štoviše, ovaj recept za zapečene njoke sa sirom moguće je napraviti u samo jednoj tavi.

Njoke možete napraviti i sami, no ako želite skratiti vrijeme pripreme na svega pola sata, poslužite se onima već gotovima.

Njoki Hrana i piće Poput perca: Recept za proteinske njoke koji su gotovi za manje od 20 minuta

Sastojci:
500 grama gotovih njoka
150 grama mozzarelle
120 grama dimljene kobasice po želji
2 konzerve nasjeckane rajčice od 400 grama
1 čajna žličica šećera
1 luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
šaka svježeg bosiljka
sol i papar po želji

Rimski njoki Hrana i piće Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Priprema:
1. Zagrijte ulje na tavi na umjerenoj temperaturi pa prepirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak.

2. Ubacite dimljenu kobasicu nasjeckanu na manje komade i pirjajte sve zajedno još oko pet minuta.

3. Ubacite rajčicu i šećer. Sve dobro promiješajte i začinite solju i paprom.

4. Kad smjesa zavrije, ubacite njoke i kuhajte sve zajedno pet do sedam minuta uz povremeno miješanje.

Njoki Hrana i piće Trik za savršene njoke prema receptu kuma talijanske kuhinje

5. Kad su njoki termički obrađeni, u njih umiješajte polovicu naribane mozzarelle i nešto svježeg bosiljka.

6. S ostatkom sira prekrijte površinu tave i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta dok se sir ne zapeče.

7. Poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!