Ukusno jelo možete pripremiti bez prljanja previše posuđa. Štoviše, ovaj recept za zapečene njoke sa sirom moguće je napraviti u samo jednoj tavi, samo uzmite onu koja smije i u pećnicu. 

Njoke možete napraviti i sami, no ako želite skratiti vrijeme pripreme na svega pola sata, poslužite se već gotovima.

Njoki Hrana i piće Poput perca: Recept za proteinske njoke koji su gotovi za manje od 20 minuta

Sastojci za zapečene njoke:

  • 500 g gotovih njoka
  • 150 g mozzarelle
  • 120 g dimljene kobasice po želji
  • 2 konzerve nasjeckane rajčice od 400 g
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Rimski njoki Hrana i piće Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Priprema zapečenih njoka:

  1. Zagrijte ulje na tavi na umjerenoj temperaturi pa prepirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Ubacite dimljenu kobasicu nasjeckanu na manje komade i pirjajte sve zajedno još oko pet minuta. Ubacite rajčicu i šećer. Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom.
  2. Kad smjesa zavrije, ubacite njoke i kuhajte sve zajedno pet do sedam minuta uz povremeno miješanje. Kad su njoki termički obrađeni, u njih umiješajte polovicu naribane mozzarelle i nešto svježeg bosiljka.
  3. S ostatkom sira prekrijte površinu tave i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta dok se sir ne zapeče. Poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju