Skuta, odnosno ricotta dušu je dala za pripremu brzih i neodoljivih njoka. Brzi, fini i prozračni jastučići fantastični su u šalši, s domaćim pestom od mediteranskog bilja ili u kombinaciji s umakom od gljiva ili piletine.

Sastojci za njoke:

250 g ricotte
75 g parmezana
112 – 150 g brašna
1 jaje
1 žumanjak
začini: 1/4 žličice soli, papar

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke za njoke osim brašna.

2. Uzmite lopaticu i miješajte sve dok se jaje ne povežu sa sirom pa dodajte 3/4 šalice brašna. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto te prema potrebi dodajte brašna žličicu po žličicu. Imajte na umu da što je manje brašna, to će njoki biti prozračniji.

3. Pospite radnu plohu brašnom pa prebacite tijesto i oblikujte ga tako da dobijete disk debljine od oko 2,5 cm te narežite na osam komada.

4. Zarolajte komad po komad tijesta promjera 1,5 cm i duljine od oko 25 centimetara pa režite na komade.

5. Ubacite njoke u proključalu vodu te ih kuhajte oko dvije minute ili 30 sekundi nakon što isplivaju na površinu. Procijedite ih i poslužite s omiljenim umakom.

Piletina s gljivama Hrana i piće Recept za umak od šampinjona koji savršeno paše uz pečenu piletinu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju