Ime i prezime: Tomislav Gretić 

U kuhinji ne možeš bez: Maslaca i oštrog noža

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Foie gras

Što te može isprovocirati u poslu: Kašnjenje i nemar

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Muzike

Tajna dobrog rižota je: Timing, mješanje i temeljac

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Laganje u jelovniku.

Kako najviše voliš pripremati jaja: Omlet

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ja ne, ostali da.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ne postoji.

Ivana Bekavac Hrana i piće Chefica Ivana Bekavac: "Ne krijem recepte. Sve dijelim, osim dečka - i sladoleda"

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Loš fast food.

Da ne kuhaš, što bi radio: Učio bi kuhati.

Precijenjena namirnica: Juneći file ili ti biftek

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… : Viši.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Iznutrice

Marin Medak Hrana i piće Chef Marin Medak: "Da ne kuham, restaurirao bih oldtimere"

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ispravljena

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: White Heat, Marco Pierre White

U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Znanje, strpljenje i foodie gosti

Pivo ili vino: Oboje

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Kremšnite

Riba ili meso: Oboje. Čak i zajedno.

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Nekulturan

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Poširano jaje

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Harveys 1989

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Pierre Gagnaire

David Skoko Hrana i piće Ispuni mi leksikon: 30 pitanja za chefa Davida Skoku

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Cvjetača

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Batelina

Koje ti je jelo guilty pleasure: Foie gras na bilo koji način

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Javim kad saznam.

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osmijeh

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… : Moja kćer. Uvijek

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju