Ime i prezime: Tomislav Gretić
U kuhinji ne možeš bez: Maslaca i oštrog noža
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Foie gras
Što te može isprovocirati u poslu: Kašnjenje i nemar
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Muzike
Tajna dobrog rižota je: Timing, mješanje i temeljac
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Laganje u jelovniku.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Omlet
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ja ne, ostali da.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ne postoji.
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Loš fast food.
Da ne kuhaš, što bi radio: Učio bi kuhati.
Precijenjena namirnica: Juneći file ili ti biftek
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… : Viši.
Nepravedno podcijenjen sastojak: Iznutrice
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ispravljena
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: White Heat, Marco Pierre White
U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Znanje, strpljenje i foodie gosti
Pivo ili vino: Oboje
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Kremšnite
Riba ili meso: Oboje. Čak i zajedno.
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Nekulturan
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Poširano jaje
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Harveys 1989
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Pierre Gagnaire
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Cvjetača
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Batelina
Koje ti je jelo guilty pleasure: Foie gras na bilo koji način
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Javim kad saznam.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osmijeh
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… : Moja kćer. Uvijek