Ime i prezime: Ivana Bekavac
U kuhinji ne možeš bez: Soli
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Maslac
Što te može isprovocirati u poslu: Nemar
Stvar bez koje ne ulaziš u kuhinju: Gumica za kosu
Tajna dobrog rižota je: Strpljenje
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Nehigijena
Kako najviše voliš pripremati jaja: Na oko
Michelinova zvjezdica ili anonimnost: Anonimnost!
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Sharing is caring! Sve dijelim osim dečka (i sladoleda).
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Sve što je trend jer samim time ima svoj početak i kraj.
Da ne kuhaš, što bi radila: Spavala
Precijenjena namirnica: Pileća prsa
Nepravedno podcijenjen sastojak: Sol
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Više bih zapisivala, a manje pamtila.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: The Professional Chef
U tri riječi; što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Solidarnost među kolegama.
Pivo ili vino: džin-tonik
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Torta - spekla sam nešto nalik kamenu.
Riba ili meso: Riba
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Onaj koji ciljano dolazi tražit greške.
Prvo jelo na koje si bila ponosna: Još ga tražim.
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Bilo gdje sa Čuljak/Skoko/Gudac u sklopu našeg kulturno-umjetničkog sastava “KUD MORONI”.
Kojeg poznatog kuhara bi pozvala na ručak: Alexa Atalu - na desert.
Jelo koje nikad nisi zavoljela, a trudila si se: Kopar sos (zašto!?!)
Gdje bi uvijek otišla na ručak (u Hrvatskoj): Pelegrini
Koje ti je jelo guilty pleasure: Sve što ima više od 30 g šećera.
Jelo koje još uvijek nisi, a voljela bi probati: Mesni doručak
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Čuđenje
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam...: U Brazilu s Caipirihnom u ruci, ali i Kut sa Zagorskim Hugo je OK.
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući...: pomisao da sam zdrava i živim posao koji volim.