Ime i prezime: David Skoko
U kuhinji ne možeš bez: Vatre
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Maslinovo ulje
Što te može isprovocirati u poslu: Sve!! Najviše od svega - manjak koncentracije.
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez noža
Tajna dobrog rižota je: Dobra riža
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Unaprijed kuhana tjestenina
Kako najviše voliš pripremati jaja: Fritaja, malo mekana
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Definitivno je čast dobiti zvijezdu, ali da ću je ganjati - neću!
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ne krijem svoje recepte.
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Burgeri
Da ne kuhaš, što bi radio: Bio bih stolar.
Precijenjena namirnica: Kobe beef
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… napravio djecu u dvadesetima
Nepravedno podcijenjen sastojak: Češnjak
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ranije bih se prestao svađati s roditeljima, s kojima radim.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Le Cordon Blue Vol. 1
U tri riječi, što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Para, strpljenja i znanja
Pivo ili vino: Pivo
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Pizza
Riba ili meso: Riba
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Glupan
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Pasta carbonara
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Kod moje none doma… da je još živa.
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Hrvoja Zirojevića; jako ga volim, a tako se rijetko vidimo - tada najčešće radimo i nemamo vremena družiti se.
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Kuhani kukuruz
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Toncić - Zrenj
Koje ti je jelo guilty pleasure: Masni burek
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi ga probati: Cijeli svijet pun je jela koja nisam nikad kušao... a volio bih!
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osmijeh i opuštenost
Nastavi rečenicu: Osmijeh na lice mi može navući… slobodan dan i maestral u jedrima