Ime i prezime: David Skoko

U kuhinji ne možeš bez: Vatre

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Maslinovo ulje

Što te može isprovocirati u poslu: Sve!! Najviše od svega - manjak koncentracije. 

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez noža

Tajna dobrog rižota je: Dobra riža

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Unaprijed kuhana tjestenina

Kako najviše voliš pripremati jaja: Fritaja, malo mekana

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Definitivno je čast dobiti zvijezdu, ali da ću je ganjati - neću! 

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ne krijem svoje recepte.

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Burgeri

Da ne kuhaš, što bi radio: Bio bih stolar.

Precijenjena namirnica: Kobe beef

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… napravio djecu u dvadesetima

Nepravedno podcijenjen sastojak: Češnjak

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ranije bih se prestao svađati s roditeljima, s kojima radim.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Le Cordon Blue Vol. 1

U tri riječi, što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Para, strpljenja i znanja

Pivo ili vino: Pivo

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Pizza

Riba ili meso: Riba

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Glupan

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Pasta carbonara

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Kod moje none doma… da je još živa.

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Hrvoja Zirojevića; jako ga volim, a tako se rijetko vidimo - tada najčešće radimo i nemamo vremena družiti se. 

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Kuhani kukuruz

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Toncić - Zrenj

Koje ti je jelo guilty pleasure: Masni burek

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi ga probati: Cijeli svijet pun je jela koja nisam nikad kušao... a volio bih!

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osmijeh i opuštenost

Nastavi rečenicu: Osmijeh na lice mi može navući… slobodan dan i maestral u jedrima

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju