Ime i prezime: Mario Mihelj
U kuhinji ne možeš bez: Žive vatre.
Što te može isprovocirati u poslu: Nemar, neodgovornost, neposluh.
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Pregače.
Tajna dobrog rižota je: Kvalitetna riža, topli temeljac, hladni maslac i miješanje.
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Kuhanje s lošim nekvalitetnim industrijskim polugotovim proizvodima i namirnicama.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Jaja na oko, klasik.
Michelinova zvjezdica, da ili ne: NE.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Otkrit ću vam svaki, volim dijeliti recepte i znanje.
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Vegan raw food.
Da ne kuhaš, što bi radio: Kondukter u tenku.
Precijenjena namirnica: Šafran.
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… otišao na CIA školovanje nego sam kupio auto.
Nepravedno podcijenjen sastojak: Iznutrice ili kao bismo rekli 5/4, najjeftiniji, nutricionistički najvrjedniji i za mnoge najfiniji sastojak.
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Otišao bih na staž u Limu, Restoran Central.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: The Flavor Bible.
U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Puno zanimljivih bistroa i etničkih izvornih kuhinja.
Ovdje možete pronaći sve leksikone koje su nam ispunili neki od najboljih hrvatskih chefova...
Pivo ili vino: Whisky
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Teleća jetrica i žganci.
Riba ili meso: Meso.
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Bezobrazan i neugodan.
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Janje sa ražnja, na prvom poslu.
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Francuska ili engleska kraljevska večera u dvorcu.
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Virgila Martineza
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Sve sa ciklom.
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Tamo gdje se kuhaju tripice.
Koje ti je jelo guilty pleasure: Pileća krilca BBQ.
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Grill snow crab legs.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Mmmm efekt - ugodu i zadovoljstvo.
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… patka s mlincima i kuhani buncek s hrenom.
Upoznajte novi žiri MasterChefa: Chef Stjepan Vukadin dobio pojačanja u vatrenoj kuhinji +0