Ime i prezime: Mario Mihelj

U kuhinji ne možeš bez: Žive vatre.

Što te može isprovocirati u poslu: Nemar, neodgovornost, neposluh.

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Pregače.

Tajna dobrog rižota je: Kvalitetna riža, topli temeljac, hladni maslac i miješanje.

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Kuhanje s lošim nekvalitetnim industrijskim polugotovim proizvodima i namirnicama.

Kako najviše voliš pripremati jaja: Jaja na oko, klasik.

Michelinova zvjezdica, da ili ne: NE.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Otkrit ću vam svaki, volim dijeliti recepte i znanje.

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Vegan raw food.

Da ne kuhaš, što bi radio: Kondukter u tenku.

Precijenjena namirnica: Šafran.

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… otišao na CIA školovanje nego sam kupio auto.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Iznutrice ili kao bismo rekli 5/4, najjeftiniji, nutricionistički najvrjedniji i za mnoge najfiniji sastojak.

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Otišao bih na staž u Limu, Restoran Central.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: The Flavor Bible.

U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Puno zanimljivih bistroa i etničkih izvornih kuhinja.

Ovdje možete pronaći sve leksikone koje su nam ispunili neki od najboljih hrvatskih chefova...

Pivo ili vino: Whisky

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Teleća jetrica i žganci.

Riba ili meso: Meso.

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Bezobrazan i neugodan.

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Janje sa ražnja, na prvom poslu.

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Francuska ili engleska kraljevska večera u dvorcu.

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Virgila Martineza

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Sve sa ciklom.

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Tamo gdje se kuhaju tripice.

Koje ti je jelo guilty pleasure: Pileća krilca BBQ.

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Grill snow crab legs.

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Mmmm efekt - ugodu i zadovoljstvo.

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući… patka s mlincima i kuhani buncek s hrenom.

Upoznajte novi žiri MasterChefa: Chef Stjepan Vukadin dobio pojačanja u vatrenoj kuhinji Stjepan Vukadin Goran Kočiš Mario Mihelj +0 Novi žiri MasterChefa - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju