Ime i Prezime: Marin Medak 

U kuhinji ne možeš bez: Svojih noževa

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Maslac

Što te može isprovocirati u poslu: Nepreciznost u kuhanju

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Opet svojih noževa

Tajna dobrog rižota je: Postići da bude tekući.

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Podgrijavanje hrane.

Kako najviše voliš pripremati jaja: Na maslu na oko

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne. Sa svojim su standardima zapeli u 20. stoljeću.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Otkrivam sve recepte, ništa ne skrivam.

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: U doba pandemije fine dining. 

Da ne kuhaš, što bi radio: Restaurirao oldtimere.

Precijenjena namirnica: Nema precijenjenih, samo kvalitetnih i nekvalitetnih namirnica.

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam…: Više pazio na svoje zdravlje.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Sitna morska miješana riba 

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Više bih pazio na svoje zdravlje. To mi je najveća i najvažnija pogreška.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Professional Cooking Wayne Gisslen

U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Dobri kvartovski restorani

Pivo ili vino: Vino

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Grah. Zagorio mi je. U 7. osnovne.

Riba ili meso: Riba

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Profesionalni complainer

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Kremšnite. U 8. osnovne. Preponosan. :)

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Tsukiji riblja tržnica u Tokiju

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Marco Pierre White

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Sve volim.

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj) : Kod Davida Skoke u Batelinu.

Koje ti je jelo guilty pleasure: Sladoled

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Casu marzu, tradicionalni ovčji sir sa Sardinije koji sadrži crve.

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Zadovoljstvo i osjećaj da su dobili vrijednost za novac.

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi mogu navući…: Svježa riba i moja kći.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju