Ime i Prezime: Marin Medak
U kuhinji ne možeš bez: Svojih noževa
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Maslac
Što te može isprovocirati u poslu: Nepreciznost u kuhanju
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Opet svojih noževa
Tajna dobrog rižota je: Postići da bude tekući.
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Podgrijavanje hrane.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Na maslu na oko
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne. Sa svojim su standardima zapeli u 20. stoljeću.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Otkrivam sve recepte, ništa ne skrivam.
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: U doba pandemije fine dining.
Da ne kuhaš, što bi radio: Restaurirao oldtimere.
Precijenjena namirnica: Nema precijenjenih, samo kvalitetnih i nekvalitetnih namirnica.
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam…: Više pazio na svoje zdravlje.
Nepravedno podcijenjen sastojak: Sitna morska miješana riba
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Više bih pazio na svoje zdravlje. To mi je najveća i najvažnija pogreška.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Professional Cooking Wayne Gisslen
U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Dobri kvartovski restorani
Pivo ili vino: Vino
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Grah. Zagorio mi je. U 7. osnovne.
Riba ili meso: Riba
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Profesionalni complainer
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Kremšnite. U 8. osnovne. Preponosan. :)
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Tsukiji riblja tržnica u Tokiju
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Marco Pierre White
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Sve volim.
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj) : Kod Davida Skoke u Batelinu.
Koje ti je jelo guilty pleasure: Sladoled
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Casu marzu, tradicionalni ovčji sir sa Sardinije koji sadrži crve.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Zadovoljstvo i osjećaj da su dobili vrijednost za novac.
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi mogu navući…: Svježa riba i moja kći.