Ime i prezime: Marko Palfi
U kuhinji ne možeš bez: Soli
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Škamp
Što te može isprovocirati u poslu: Ravnodušnost
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez volje
Tajna dobrog rižota je: Tehnika
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Neuredan WC
Kako najviše voliš pripremati jaja: Sunny side up, na kosanoj masti s tekućim žumanjkom.
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne, hvala.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Krumpir-salata
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Molekularna kuhinja
Da ne kuhaš, što bi radio: Marketing
Precijenjena namirnica: Foie gras
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam…: još bio u Japanu.
Nepravedno podcijenjen sastojak: Otkošteni zabatak
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Pazio bih više da ne prerežem tetivu na palcu.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Michel Roux, Stocks&Sauces
U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Kreativnosti, ambicije, upornosti
Pivo ili vino: Vino
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Pizza
Riba ili meso: Riba
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Neuk
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Bolonjez
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Infinity pool na vrhu Marina bay Sands hotela u Singapuru
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Thomasa Kellera
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Tripice
Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Bistro Karlo, Jastrebarsko
Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Majoneza na pizzi
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Texas Bbq
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Sentimentalnost
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući…: Moje dijete kad sprema ručak.