Ime i prezime: Marko Palfi

U kuhinji ne možeš bez: Soli

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Škamp

Što te može isprovocirati u poslu: Ravnodušnost

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez volje

Tajna dobrog rižota je: Tehnika

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Neuredan WC

Kako najviše voliš pripremati jaja: Sunny side up, na kosanoj masti s tekućim žumanjkom.

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Ne, hvala.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Krumpir-salata

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Molekularna kuhinja

Da ne kuhaš, što bi radio: Marketing

Precijenjena namirnica: Foie gras

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam…: još bio u Japanu.

Nepravedno podcijenjen sastojak: Otkošteni zabatak

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Pazio bih više da ne prerežem tetivu na palcu.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Michel Roux, Stocks&Sauces

U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Kreativnosti, ambicije, upornosti

Pivo ili vino: Vino

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Pizza

Riba ili meso: Riba

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Neuk

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Bolonjez

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Infinity pool na vrhu Marina bay Sands hotela u Singapuru

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Thomasa Kellera

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Tripice

Gdje bi uvijek otišao na ručak (u Hrvatskoj): Bistro Karlo, Jastrebarsko

Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Majoneza na pizzi

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Texas Bbq

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Sentimentalnost

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući…: Moje dijete kad sprema ručak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju