Dolaskom hladnijeg vremena, Zagreb je dobio i posebnu zimsku ponudu u prvom zagrebačkom spritz baru - Glow baru. Stanovnici glavnog grada u Glow baru od sada mogu probati devet posebnih, dosad neviđenih zimskih pića – koktele s vrućom čokoladom, sljezovim kolačićima te koktele s kuhanim vinom i spritzevima.


Od tri koktela s vrućom čokoladom koji se serviraju u teglici, posebno se ističe 'Son Of a Nutcracker' (Orašarov sin) na bazi ruma, prženog lješnjaka i tamne čokolade. Pjena od mente i pečeni sljezov kolačić na vrhu ovom koktelu daju posebnu toplu notu, savršenu za hladne zimske dane.


Koktel 'Baby It's Cold Outside' spoj je Jack Honey Tennessee viskija infuziranog medom koji se potom miješa s vrućom čokoladom i završava s pjenom od meda. 'Let It Snow' vrlo je slična kombinacija okusa viskija obogaćena začinima za kuhano vino. Ova kategorija pića sličnija je desertu, nešto u čemu će svi sladokusci posebno uživati.

Glow bar - 4 Glow bar - 4 (Foto: PR)


U drugu grupu koktela spadaju kokteli napravljeni u kombinaciji s omiljenim zimskim pićem, kuhanim vinom. Kokteli 'Naughty or Nice', 'Jingle All The Way' i 'Bells Are Ringing' zanimljive su kombinacije gina, kuhanog vina i ruma, od kojih jedan čak sadrži i liker od kaktusa.


Osim koktela s vrućom čokoladom i kuhanim vinom, dio posebne zimske ponude Glow bara su i novi spritzevi po kojima je bar i najpoznatiji. Iako nisu istinski zimska pića, u Glow specijalnim izdanjima potpuno su prožeta zimskom čarolijom. Od tri spritza s potpisom Glowa, možda je najzanimljiviji 'Noel' koji se sastoji od cointreaua (francuski liker od kore naranče), sirupa od meda i klinčića, uz dodatak limuna, pjenušca i sode. Sve spritz kombinacije koje je Glow ove zime pripremio za vas, hladna su pića, no sadrže sve okuse Božića koje obožavamo. I upravo to ih čini posebnima.

Glow bar - 2 Glow bar - 2 (Foto: PR)


''Cijeli naš bar bazira se na tome da uzmemo ono što gosti traže i ponudimo im to na naš način - kroz koktele. Primjerice, naš bar u ponudi ima samo jedan gin, ali je svaka njegova infuzija posve jedinstvena. Takav koncept pokazao se uspješnim, pa smo isto napravili i s kuhanim vinom koje neće biti obično kuhano vino, nego će se piti kroz tri koktela. Opet gostu pružamo nešto na što je naviknut, ali na naš način'', izjavio je Dominik Bečvardi, ''šef kuhinje'' Glow bara.


U Glow baru se nadaju da će ovom posebnom zimskom ponudom Zagrepčanima i svim njihovim gostima pružiti toplu, kućnu atmosferu, s daškom egzotike i istinskog hedonističkog užitka.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju