Štapići od sira od krumpira obožavana su grickalica. Zapravo, radi se o kroketima od krumpira s ribanim sirom, ali ono najbitnije je da su slasni, brzo gotovi i divno hrskavi. Zamijesiti ih može baš svatko - ne mora ni znati da mijesi tijesto za krokete.
Za fine hrskave štapiće od krumpira i sira odaberite sir po vlastitom guštu – gaudu, cheddar, mozarellu, tilzit… Osim dvije naslovne namirnice, trebat će vam tek malo soli, ulje za prženje i kukuruzni škrob koji će se pobrinuti da se štapići ne raspadnu.
Vruće štapiće poslužite s kečapom, vrhnjem ili vašim omiljenim umakom.
Hrskavi štapići od krumpira i sira - sastojci:
- 450 g krumpira
- 80 g kukuruznog škroba
- 60 g naribanog sira
- sol, po ukusu
- ulje, za prženje
Hrskavi štapići od krumpira i sira - priprema:
- Zakuhajte vodu u loncu. Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke.
- Skuhajte krumpir u vodi pa ga ocijedite i gnječilicom napravite pire.
- Dodajte kukuruzni škrob, sir i sol u pire od krumpira i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
- Prebacite tijesto u vrećicu za zamrzavanje i poravnajte ga valjkom za tijesto na oko prst debljine.
- Ostavite tijesto zamrzivaču sat vremena.
- Pažljivo otvorite ili razrežite vrećicu da izvadite tijesto. Narežite tijesto na štapiće željene veličine.
- Zagrijte ulje za prženje u tavi i u serijama pržite štapiće od sira i krumpira 2-3 minute, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
- Vadite štapiće na papirnati ručnik koji će upiti višak masnoće.
- Poslužite štapiće vruće.
Tražite li još recepata, neći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Jeftinije je od konzerve, a ima bolji okus: Što treba znati kad kuhate suhi grah? +1