Štapići od sira od krumpira obožavana su grickalica. Zapravo, radi se o kroketima od krumpira s ribanim sirom, ali ono najbitnije je da su slasni, brzo gotovi i divno hrskavi. Zamijesiti ih može baš svatko - ne mora ni znati da mijesi tijesto za krokete.

Za fine hrskave štapiće od krumpira i sira odaberite sir po vlastitom guštu – gaudu, cheddar, mozarellu, tilzit… Osim dvije naslovne namirnice, trebat će vam tek malo soli, ulje za prženje i kukuruzni škrob koji će se pobrinuti da se štapići ne raspadnu.

Vruće štapiće poslužite s kečapom, vrhnjem ili vašim omiljenim umakom.

Hrskavi štapići od krumpira i sira - sastojci:

  • 450 g krumpira
  • 80 g kukuruznog škroba
  • 60 g naribanog sira
  • sol, po ukusu
  • ulje, za prženje

Hrskavi štapići od krumpira i sira - priprema:

  1. Zakuhajte vodu u loncu. Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke.
  2. Skuhajte krumpir u vodi pa ga ocijedite i gnječilicom napravite pire.
  3. Dodajte kukuruzni škrob, sir i sol u pire od krumpira i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  4. Prebacite tijesto u vrećicu za zamrzavanje i poravnajte ga valjkom za tijesto na oko prst debljine.
  5. Ostavite tijesto zamrzivaču sat vremena.
  6. Pažljivo otvorite ili razrežite vrećicu da izvadite tijesto. Narežite tijesto na štapiće željene veličine.
  7. Zagrijte ulje za prženje u tavi i u serijama pržite štapiće od sira i krumpira 2-3 minute, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskavi.
  8. Vadite štapiće na papirnati ručnik koji će upiti višak masnoće.
  9. Poslužite štapiće vruće.
 

Tražite li još recepata, neći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Jeftinije je od konzerve, a ima bolji okus: Što treba znati kad kuhate suhi grah? Kako skuhati suhi grah - 1 Kako skuhati suhi grah - 2 Kako skuhati suhi grah - 3 +1 Kako skuhati suhi grah - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju