"Carska pita, poznata još i kao španjolska pita, jedno je od onih jednostavnih jela kojima se kad ih jednom probate uvijek rado vraćate", piše piše Tanja, koja s dugogodišnjim partnerom i suprugom Branimirom radi na Receptturi, osmišljava i priprema fina i maštovita jela koja možete pronaći na blogu ili YouTube kanalu.

Za ovaj brzi, ukusni i provjereni recept od ideje do posluženog jela na stolu neće vam trebati više od 45 minuta, pa je stoga pogodan za svaku prigodu.

U carsku pitu možete staviti razne sastojke, a Receptturi se najviše sviđa kombinacija kiselih krastavaca i paprike sa šunkom i sirom. Jednostavno, ali i provjereno bez greške.

Sastojci za carsku pitu: 

4 jaja
1 čaša jogurta ili kiselog mlijeka
1 čaša od jogurta ulja
2 čaše od jogurta brašna
1 vrećica praška za pecivo
sol po potrebi
200 g sira
200 g šunke
4-5 kiselih krastavaca
2-3 kisele paprike

Priprema: 

1. Narežite šunku i sir na manje komadiće, ili ako su u komadu naribajte ih. Kisele krastavce i kiselu papriku narežite na trakice.

2. Razbijte jaja u posudi za miješanje pa dodajte jogurt i dobro izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i dobro izmiksajte oa ulijte ulje i izmiješajte. 

3. U smjesu postepeno dodajte šunku, sir, krastavce i papriku te dobro promiješajte. 

4. Namastite i pobrašnite posudu za pečenje pa prebacite smjesu u posudu i zagladite površinu pite. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa 30 minuta.

5. Poslužite toplo. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju