Ovaj pečeni krumpir po grčkom receptu odličan je način da unesete nešto novo i mirisno na svoj uobičajeni meni. Slagat će se sa svime uz što i inače pripremate krumpir iz pećnice, a njegov će vas okus, divno mekana sredina i hrskava vanjština apsolutno raspametiti.

U trendu Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa Hrvatski restorani imaju svoje prednosti nad onim američkim Stranci o Hrvatskoj Voda nije besplatna, nadopuna sokova se plaća, ali nekoliko stvari u hrvatskim restoranima radimo bolje nego u Americi Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna

Grčki krumpir s limunom peče se podliven aromatičnom mješavinom limunova soka, maslinovog ulja i temeljca. Rezultat je neodoljivo ukusan, a za pripremu će vam trebati tek 15-ak minuta, neznatno više nego da samo narezani krumpir ubacite u pećnicu. Dobar tek!

Grčki krumpir s limunom - sastojci:

  • sok od 2 velika limuna
  • 80 ml pilećeg temeljca
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 1/2 čajne žličice soli, ili po ukusu
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • crni papar, po ukusu
  • 3 žlice svježih listova origana (ili timijana), grubo nasjeckanih
  • 1,2 kg krumpira za pečenje, narezanog po duljini na četvrtine ili šestine

Grčki krumpir s limunom - priprema:

  1. Postavite rešetku u donju trećinu pećnice i zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Pomiješajte sok od limuna, pileći temeljac, ulje, sol, češnjak u prahu, papar i dvije trećine nasjeckanog origana ili timijana.
  3. Rasporedite krumpir na lim za pečenje i prelijte ga preljevom od limuna, ulja i začina. Dobro promiješajte.
  4. Pecite krumpir 30 minuta pa promiješajte i pecite još 10 do 15 minuta, dok ne dobije lijepu boju, a tekućina se gotovo sasvim ne reducira.
  5. Izvadite krumpir iz pećnice, promiješajte, pospite ga preostalim origanom i posolite.