Grčka salata s njokima toplo je glavno jelo od jednostavnih sastojaka, a njezina je tajna u jednostavnosti i odlično odabranim namirnicama koje se provjereno dobro slažu.
Klasičnim njokima s umakom od rajčice u ovom su se receptu pridružile masline i feta sir, a puno svježeg bosiljka neodoljivo miriše - na more.
Bilo ono salata ili ne, ovo jelo svidjet će se i najizbirljivijima, a najbolje je to što vam priprema i kuhanje neće oduzeti više od 15 minuta.
Grčka salata s njokima - sastojci:
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 glavica crvenog luka, narezanog na kockice
- 400 g pelata, zgnječenih
- 250 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 185 g crnih maslina bez koštica, ocijeđenih
- 1 kg svježih njoka
- 200 g mladog špinata
- 15 g svježih listića bosiljka, opranih i natrganih
- 100 g feta sira
- 1 čajna žličica sušenog bosiljka
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 100 ml vode
- sol i papar, po želji
Grčka salata s njokima - priprema:
- U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk i pržite ga oko dvije minute. Dodajte pelate, cherry rajčice, sušeni bosiljak i origano, masline i 100 ml vode. Kuhajte 5 do 8 minuta. Začinite po želji.
- Istovremeno skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Zadnjih 30 sekundi dodajte i špinat u vodu s njokima.
- Ocijedite njoke i špinat i zalijte ih umakom od rajčice. Umiješajte polovicu svježeg bosiljka.
- Podijelite njoke u zdjelice ili tanjure, pospite izmrvljenim feta sirom i ukrasite preostalim svježim bosiljkom.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Hit-recept za "zagorenu" tortu od sira koja svaki put ispadne fantastično