Grčka salata s njokima toplo je glavno jelo od jednostavnih sastojaka, a njezina je tajna u jednostavnosti i odlično odabranim namirnicama koje se provjereno dobro slažu.

Klasičnim njokima s umakom od rajčice u ovom su se receptu pridružile masline i feta sir, a puno svježeg bosiljka neodoljivo miriše - na more.

Bilo ono salata ili ne, ovo jelo svidjet će se i najizbirljivijima, a najbolje je to što vam priprema i kuhanje neće oduzeti više od 15 minuta.

 

Grčka salata s njokima - sastojci:

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 glavica crvenog luka, narezanog na kockice
  • 400 g pelata, zgnječenih
  • 250 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 185 g crnih maslina bez koštica, ocijeđenih
  • 1 kg svježih njoka
  • 200 g mladog špinata
  • 15 g svježih listića bosiljka, opranih i natrganih
  • 100 g feta sira
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 100 ml vode
  • sol i papar, po želji

Grčka salata s njokima - priprema:

  1. U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk i pržite ga oko dvije minute. Dodajte pelate, cherry rajčice, sušeni bosiljak i origano, masline i 100 ml vode. Kuhajte 5 do 8 minuta. Začinite po želji.
  2. Istovremeno skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Zadnjih 30 sekundi dodajte i špinat u vodu s njokima.
  3. Ocijedite njoke i špinat i zalijte ih umakom od rajčice. Umiješajte polovicu svježeg bosiljka.
  4. Podijelite njoke u zdjelice ili tanjure, pospite izmrvljenim feta sirom i ukrasite preostalim svježim bosiljkom.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Hit-recept za "zagorenu" tortu od sira koja svaki put ispadne fantastično Zagoreni cheesecake Torta od sira +0 Torta od sira