Dobro poznata i uhodana ekipa iz Mime's Gourmet Bara, preselila je u veći prostor, a samim time i veću kuhinju u Petrinjsku 42, a pronaći ćete je pod novim imenom: Forty Two by Mime's.

"Dvije intimne terase u centru Zagreba, skrivene od pogleda i restoran na dva kata, jednostavno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Brinulo se o svakom detalju. Šank koji se proteže od poda do stropa, oku ugodne zemljane nijanse, koje istovremeno smiruju i odvode u bijeg od svakodnevice

Za uređenje interijera zaslužni su Joško Kovač i Katarina Krijan, sve uz pomoć svojih partnera Eichholtz i Mashroom Storea. Chef Hrvoje Nakić i njegov tim, potrudili su se meni dovesti do savršenstva i samim time omogućiti da svatko može uživati i pronaći nešto posebno za sebe. Naglasak na kvalitetnim lokalnim i sezonskim namirnicama, jedan je od bitnijih segmenata novog restorana“, kažu u Mime'su.

Forty Two by Mime's - 9 Forty Two by Mime's - 9 (Foto: Karlo Šutalo)

Što je na jelovniku?

Novost u ponudi su dnevna jela po prijateljskim cijenama koja se pripremaju ovisno o sezoni i svježim namirnicama, a poslužuju se u vrijeme ručka.

Neka od jela koja možete probati u standardnoj ponudi su beef tartar (42 eura), terina od junećeg repa (21 euro), soparnik u nešto drukčijem ruhu (12 eura), riblji rižoto (26 eura), pljukanci s biftekom (26 eura), juneći obrazi (32 eura), pohani teleći šol (26 eura). Na jelovniku su i razni steakovi, poput black angusa i biftek simentala. Slatki specijalitet je sezonski mille feuille.

Jazz u vinogradu: Kad se spoje priroda, glazba, hrana i vino Jazz u vinogradu - 5 Jazz u vinogradu - 4 Jazz u vinogradu - 3 +1 Jazz u vinogradu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju