Dobrodošli na 4. izdanje festivala Jazz u vinogradu,
23., 24. i 25.8.2024. Dok se ponovo okupljamo među valovitim brežuljcima Međimurja, na čudesnom Mađerkinom bregu i pod otvorenim nebom, slavimo ne samo bogatu ponudu jazz glazbe, već i skladnu vezu između kulture i prirode.

Program za jazz-sladokusce

Ove godine s oduševljenjem predstavljamo eklektičnu postavu svjetski poznatih jazz glazbenika koji će krasiti našu vinogradsku pozornicu.

TANTFREAKY TANTFREAKY (Foto: PR)

Petak otvaramo s TANTFREAKY (Poljska), dok je subota rezervirana za kubanske latin jazz ritmove uz svjetski poznatu kubansku pjevačicu Yaremi Kordos i njen Kordos & AbreEvolution te latin party do kasnih sati.

Kordos & AbreEvolution Kordos & AbreEvolution (Foto: PR)

Nedjelja počinje Jazz brunchom već od podneva a kako izgleda budućnost jazza možemo čuti od onih najmlađih kroz gostovanje Škole Jazz Ravne (Slovenija) te promociju albuma "Timezone" trenutačno jednog od vodećih hrvatskih mladih jazz glazbenika Borne Pehara i njegovog međunarodnog kvarteta (Hrvatska - Brazil - Srbija - Mađarska).

Mozes & Kaltenecker Mozes & Kaltenecker (Foto: PR)

Festival ćemo završiti uz Mozes & Kaltenecker (Mađarska/Belgija) i njihov jedinstveni žanr koji se najbolje opisuje kao komorni artpop jazz.

Glazba za sva osjetila

Iako su glazba i priroda u prvom planu, Jazz u vinogradu potiče i druge umjetničke ekspresije, pa ćemo tako uživati i u izložbi  "Orion, saksofon, mjesec, kontrabas"  koju organiziramo u suradnji s udrugom kreatora D.tajl. (Slovenija) u Domu kulture Štrigova, ali i u Masterclassu poznatih glazbenika za sve polaznike glazbenih škola.

Naravno, posjet ovom vinorodnom kraju nemoguć je bez jedinstvenog eno-gastro iskustva (Međimurje je trenutačno najnagrađivaniji vinski kraj RH), pa ćemo tako uživati u vinima obitelji Štampar (na čijem se položaju i nalazimo) te ukusnim zalogajima međimurskog chefa Marka Palfija.

Provjerite zašto Jazz u vinogradu proglašavaju najčarobnijim festivalom kontinentalne Hrvatske i uživajte u spoju vrhunskog jazza, jedinstvenog prirodnog krajolika i nagrađivanih vina.

Karte pronađite u sustavu Entrio, a više informacija na Facebooku, Instagramu i webu festivala.

Program festivala 

23.08., petak

15 h – otvorenje izložbe "Orion, saksofon, mjesec, kontrabas“ @Dom Kulture Štrigova
16 h @Mađerkin breg Otvorenje festivala - music selection by Sladoled
19:00 - 20:30 Live koncert TANTFREAKY
20:30 - 24:00 h Let's dance

24.08., subota

12:00 h Masterclass @Dom kulture Štrigova
16:00 h @Mađerkin breg Music selection by Ozren Kanceljak
19:00 - 20:3 h Latin jazz party

25.08., nedjelja

12:00 h @Mađerkin breg Jazz brunch

13:00 - 14:30 h Škola Jazz Ravne 
15:30 - 17:0 0h Borna Pehar quartet, promocija albuma "Timezone"
18:00 - 19:30 h Mozes &Kaltenecker 
20 h Zatvaranje festivala

  Jazz u vinogradu - 5 Jazz u vinogradu - 5 (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju