Mesni popečci, kosani odresci ili faširanci samo su različiti nazivi za jedno jelo – odreske napravljene od mljevenog mesa koje se rado jedu u Hrvatskoj i regiji.

Mljeveno meso se obično začinjava različitim svježim i sušenih začinima, a povezuje s razmućenim jajetom i namočenim kruhom kako bi se moglo oblikovati po želji te termički obraditi na tavi.

Odrezak od mljevene svinjetine popularan je dio i nacionalnog jela Bolivije – silpancho. Pečeno meso se poslužuje s kuhanom rižom, pečenim krumpirom, nasjeckanim rajčicama i lukom te jajetom pečenim na oko.

Ovaj faširanac karakterizira sočna unutrašnjost i vrlo hrskava površina. Tajna hrskavog bolivijskog faširanca očituje se u njezinoj pripremi.

Mljevena junetina se začini sa solju, paprom, kuminom, češnjakom u prahu i crvenom paprikom, oblikuje u manje kuglice, a potom se svaka od njih snažno spljošti u krušne mrvice.

Utisnuto meso u krušnim mrvicama nije niti previše suho, niti previše vlažno. Ne treba dodatnog brašna niti jaja, već se pažljivo prebaci na zagrijano ulje i ispeče par minuta sa svake strane.

Krušne mrvice mu nakon termičke obrade daju finu hrskavu teksturu koja se savršeno sljubljuje s ostalim sastojcima silpanchoa.

15 minuta i nekoliko kuna: Trik s kojim će jela od mljevenog mesa imati puno bolji okus +0 Umak od mljevenog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju