• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #eko vrt

Gruntek: Eko vrt u kojem možete saditi, učiti o uzgoju, ali i roštiljati

Ako ste oduvijek željeli svoj komadić vrta na kojem biste mogli guštati u zelenilu, doznati nešto više o ekološkom uzgoju voća i povrća, pa i sami uzgojiti svoju salatu, batat ili kakve druge fine i zdrave plodove, Gruntek bi mogao biti ono što tražite...

Nika Borovac 4.03.2021 08:07 komentari
viber Created with Sketch.
Gruntek - 6
Gruntek - 6 (Foto:Gruntek)

Galerija Gruntek - 1 2 Gruntek - 4 2 Gruntek - 3 2 Gruntek - 2 2

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Zapečena tjestenina s kobasicama Tjedni jelovnik 7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće

„Eko vrtovi za užurbane Zagrepčane“ nalaze se na sat vremena od Zagreba, u Čazmi. Osim 40 četvornih metara vrta dočekat će vas i poljoprivrednici koji se brinu o ekološkom uzgoju, mogućnosti za edukaciju, kao i prostor za piknik i roštiljanje. Gruntek nudi i opciju dostave svježeg voća i povrća, pa se ne trebate brinuti ako nemate automobil - ili dovoljno vremena.

Cijena najma od 199 kuna mjesečno uključuje podizanje vrta, obradu tla te ekološki uzgoj i zaštitu tijekom cijele sezone. Sadnja se dodatno naplaćuje. Vrt na Grunteku unajmljuje se na cijelu sezonu, a najam je moguć najkasnije u proljeće. U studenom i prosincu gruntovčani rade na obradi tla, postavljanju vrtnih ogradica i tablica s imenima te pripremi staklenika za uzgoj prvih presadnica. Početkom ožujka počinju prve sadnje i prestaje najam vrtova, dok sezona berbe traje od ožujka do rujna. Nakon sezone rasklapaju se ograde, i ponavlja se cijeli postupak obrade tla.

„Veliko otvorenje Grunteka organizirat ćemo 1. svibnja - na Međunarodni praznik rada. Tada ćemo otvoriti i dodatne sadržaje kao što su piknik i roštilj zona, igralište za djecu, a svaki će korisnik Grunteka dobiti i poklon-paket za prvu berbu. Korisnici koji su zainteresirani za ekološki uzgoj moći će se educirati o berbi povrća, dok će radionice na temu nutricionizma i pripreme povrća biti otvorene za sve posjetitelje Grunteka. Vrtovi budućnosti bit će otvoreni samo za članove Gruntekove zajednice i njih ćemo, zajedno s njihovim obiteljima i prijateljima, dočekati s velikim i iskrenim uzbuđenjem“, kaže Mirta Alfirev, voditeljica marketinga i komunikacija Grunteka.  Doznali smo  i nešto više o tome tko stoji iza projekta te kako je cijela ideja nastala.

„Naš je tim okupio Tino Prosenik, inženjer agronomije i CEO Yachtmaster Grupe, koja godinama na globalnoj razini predvodi u organizaciji B2B sajmova za nautičku industriju. Glavni nam je cilj bio i ostao - inovirati. Nedavno smo pokrenuli Icemarket, jedinu online platformu namijenjenu kupnji plovila za čarter, razvili smo aplikaciju za ugovaranje sastanaka preko koje se organizira više od 7000 sastanaka u dva dana sajma. A onda je došla 2020. godina i COVID-19 je preko noći potresao svjetsku nautičku industriju. Većinu projekata smo otkazali. 

Za vrijeme prvog lockdowna razgovarali smo o budućnosti Yachtmaster Grupe. Pretpostavili smo da 2020. i 2021. godina neće biti povoljne za organizaciju internacionalnih događaja, zbog čega smo počeli razmišljati o novom projektu koji će nas ispuniti na poslovnoj, ali i privatnoj razini. U moru negativnih vijesti htjeli smo se okupirati nečim pozitivnim, htjeli smo stvarati, htjeli smo dati – sebi i drugima. I tako je nastao Gruntek. Vizija Grunteka produkt je timskog rada. Vizualnu komunikaciju stvara Grgo Petrov – mladi dizajner koji je odlučio ostati s nama u najboljim, ali i najzahtjevnijim trenutcima. Nabavu organizira Lorena Kramarić, koja od 2014. godine radi na uspješnim internacionalnim projektima koji su učinili naš mali zagrebački tim prepoznatljivim na globalnoj razni“, kažu u Grunteku.

„Iznenadila me spoznaja kako je ekološka proizvodnja slabo zastupljena u Hrvatskoj. Koliko god nešto zahtjevno bilo, nema razloga za odustajanje ako znaš da radiš pravu stvar. Osjećaj stvaranja projekta koji je koristan za društvo predivan je sam po sebi. Gruntek nas uči kako za stvari koje vrijede treba ulagati puno truda i strpljivo čekati da se "uberu njihovi plodovi" . Brzi život popraćen lošim prehrambenim navikama ostavlja velik trag na našem zdravlju i vrijeme je da se zapitamo što konzumiramo i koliko truda ulažemo u svoje zdravlje i budućnost“, kaže Lorena Kramarić, voditeljica nabave.

„Nedavno smo proširili tim s prodajnim predstavnikom Krešimirom Dumanowskim, koji entuzijastično odgovara na sve upite te na brojne poruke podrške koje za Gruntek stižu iz cijele Hrvatske. Moja je misija upoznati naše korisnike i osigurati vrhunsko iskustvo na svim kanalima, što ne bi bilo moguće bez podrške web editora i developera iz Flipkod agencije, Marije Slijepčević i njezine PR agencije TheGalerija te studentice Rite Ratković, koja je u svakodnevnoj komunikaciji sa svim našim ambasadorima i partnerima.

Za izgradnju infrastrukture, organizaciju poljoprivrednih aktivnosti i dodatnih sadržaja na Grunteku kao što su piknik i roštilj-zona te centar za edukaciju zadužen je Tino Prosenik. Uz pomoć Vjekoslava Budanca, tima poljoprivrednika koji čini deset marljivih i pouzdanih članova te uz konzultante za ekološki uzgoj Prosenik svakodnevno radi na realizaciji ovog inovativnog projekta“, dodaje Mirta Alfirev te poziva sve zainteresirane koji si žele osigurati stalan izvor eko povrća da osiguraju svoj „vrt budućnosti“ do 5. travnja kada zatvaraju najam za ovu sezonu.

  • #eko vrt
  • #gruntek
  • #vrt
  • #čazma
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti najbolji prženi luk?
Lagani, hrskavi i vrući
Iznenađujući sastojak za savršene kolutiće prženog luka koji nisu "puni ulja"
Kuća za odmor Perunika, Novalja, Pag, Airbnb
64 eura na noć
Kuća pored mora na otoku Pagu idealan je izbor za punjenje baterija i dubinski odmor
Vegetarijanska pizzerija u Zagrebu Plantea, Buzin
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"
Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili
Slava umjetnosti: Franc Jozef svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Prije 130 godina
Slava umjetnosti: Na današnji dan Franc Jozef je svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Slana pita od gljiva recept
Imamo recept!
Prefina pita s gljivama i pivom idealni je izbor za hladnu jesen, a može se napraviti i bez grama maslaca
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Na sjever!
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Drama u Bedekovčini: Jedna osoba ozlijeđena kod srednje škole, dignut helikopter
helikopterom prebačen u Zagreb
FOTO Strava u školi u Zagorju: Dječak uboden nožem, doznali smo detalje incidenta
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Razgovarali smo s majkom čiji sin ide u srednju školu gdje se dogodio šokantni incident
Dječak je u bolnici
Majka čiji sin ide u školu u kojoj je uboden dječak: "Poslao mi je poruku da..."
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
zabava
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Neki će se preznojiti od razmišljanja, no genijalcu će ovaj kviz biti prelagan
Pokažite što znate!
Neki će se preznojiti od razmišljanja, no genijalcu će ovaj kviz biti prelagan
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Službena najava
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
sport
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
neočekivano
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
Lorenco Jemini skinuo dres u programu uživo zbog pobjede Albanije protiv Srbije
Ispunjeno obećanje
VIDEO Euforija nakon pobjede Albanije u Leskovcu: Skidanje u programu uživo obišlo Balkan
tv
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
KUMOVI
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
putovanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Breakup bob: Novi trend koji će se svidjeti mnogim ženama
Breakup bob
Jeste li znali da je ovo najčešća frizura nakon prekida veze? Mnogima će se svidjeti ovaj trend
Adriana Ćaleta-Car u puloveru kratkih rukava i suknji s naborom
Šik izdanje
Adriana Ćaleta-Car u puloveru koji je nekim ženama nepraktičan i suknji koja će se svidjeti mnogima
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Octobeer Fest - 3 Aktualno
    Na Zagrebačkom velesajmu

    Počinje Oktobeer Fest: Znamo što vas sve čeka... znamo i cijenu piva

  • Zagrebačka uspinjača - 7 Zanimljivosti
    Na današnji dan

    Zvali su je "zapinjača": Zagrebačka uspinjača službeno je puštena u pogon prije 135 godina

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close