No u vremenima kada se boravak u zatvorenom moramo i želimo svesti na minimum, druženja ćemo morati imat na terasama dok god nam to vremenski uvjeti dopuštaju. U tome će pomoći i grijalice i to ne bilo kakve. Za vas smo pronašli nekoliko zagrebačkih lokacija na koja ljudi dolaze uživati uz hipnotizirajuću vatricu i druže se pod mjerama.

Galerija Engasco grijalica Druženje uz Engasco grijalicu Grijalica će omogućiti da druženja potraju do dugo u noć Grijalica pruža ugodnu atmosferu koja poziva na druženje Grijalica će omogućiti da druženja potraju do dugo u noć +1 Grijalica će omogućiti da druženja potraju do dugo u noć

Tesla

Dok nas jesensko sunce grije preko dana predvečer moramo na sebe staviti koji sloj više. I tako se s Cvjetnog trga preseliti u Varšavsku gdje nas u Tesla baru čekaju grijalice koje više nalikuju logorskoj vatrici nego onim električnim sijalicama koje ste navikli viđati po gradu. Spoj modernog i industrijskog stila kojim se slave postignuća našeg najboljeg izumitelja Nikole Tesle, preseljen je i na terasu. Bilo da ste došli na kavicu, čaj ili možda koktel, ugodan domaći ugođaj terase jednostavno poziva na druženje. Za ovu toplu atmosferu najzaslužnije su zanimljive, netipične grijalice koje terasi daju poseban štih. S obzirom da te Engasco grijalice koje su stol i grijalica u jednom, griju i susjedni stol, ne morate brinuti da će vam i u jednom trenutku biti hladno ili da će vam se društvo do htjeti pridružiti. Mjere prije svega, ljudi! Ipak, najbitnije od svega je da će ugodan ambijent i toplina vatrice stvoriti dojam kao da se nalazite u unutarnjem prostoru iako ste vani.

Grijalica pruža ugodnu atmosferu koja poziva na druženje Grijalica pruža ugodnu atmosferu koja poziva na druženje (Foto: Nova Studio)

Basta

Najpoznatiji po svojoj pripremi pizze napolitane na tradicionalan način, ovaj bar i restoran kombinacijom rustikalnog i industrijskog stila pruža poseban romantični štimung gdje će se svatko osjećati ugodno i dobrodošlo. Bambus na zgodnoj maloj terasi doprinosi ugođaj toplijih krajeva, no ono što takav ugođaj i stvarno stvara su stolovi s vatricom uz koju ćete se osjećati kao na kampiranju s prijateljima. Još vam samo fale sljezovi kolačići. Neovisno o tome jeste li došli nešto popiti ili prigristi, stol je dovoljno velik za cijelu ekipu, a vatrica u sredini ugrijat će i one najhladnije. Engasco je za ovaj restoran i bar napravio stol po mjeri s grijalicom koji ima više prostora oko vatrice pa će stati i oni veći tanjuri za pizzu. Jačina vatre se može i podešavati, tako da vam neće biti previše vruće kada vas hrana bude grijala.

Grijalica će omogućiti da druženja potraju do dugo u noć Grijalica će omogućiti da druženja potraju do dugo u noć (Foto: Nova Studio)

Witrina

Ova pitoreskna trgovina smještena u staroj Vlaškoj donosi u Zagreb mirise Dalmacije. U svojoj ponudi nudi raznolik izbor vina, sireva i ostalih delikatesa, a isto možete i isprobati na licu mjesta. Kako bi to omogućili, Witrina je ispred trgovine smjestila nekoliko stolova, od kojih jedan posebno privlači pažnju - personalizirani stol u obliku bačve s ugodnom vatricom u sredini. Ovaj unikatan stol koji evocira na vinske podrume stvoriti će čaroban ugođaj i ugrijat čak i one koje još nije ugrijalo vino. Idealno je mjesto za druženje s ekipom koja cijeni dobro vino i dobru atmosferu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju