Prema mišljenju stručnjaka, sok od nara svakako ulazi u sam vrh najzdravijih voćnih sokova zbog raznovrsnih antioksidansa koje sadrži, a štiti i od brojnih bolesti, poput primjerice raka prostate.

U trendu Kadulja - 1 Kadulja ili žalfija Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Tušt ili portulak - 6 Tušt ili portulak A trebali bismo je (često) jesti: Superhrana koju gazimo, čupamo i bacamo Playa de Gulpiyuri - 2 Najmanja na svijetu Čudo prirode: Predivna pješčana plaža na 100 metara od mora

Da se čisti lako poput mandarine, nar bi zasigurno češće bio u tanjurima i čašama, no, srećom, postoji nekoliko trikova koji će olakšati pripremu. Za svježi sok od nara ne treba vam mikser; od alata je dovoljan nož kojim razrežete nar pa ga razdvojite na kriške u posudi punoj vode. Zrna će potonuti na dno, a s vrha pokupite koru pa procijedite.

Zrna prebacite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti pa pritišćite dlanovima na radnoj plohi dok ne dobijete sok. Odrežite rub vrećici i istisnite sok u čašu. Poslužiti se možete i valjkom ili batom za meso pa lagano lupkajući iscijediti sok iz crvenih zrnaca. Kako to učiniti, pogledajte u videu