Za ovu ukusnu čokoladnu tortu trebate samo pomiješati sve sastojke. To su sasvim obični sastojci za kolače i trebat će vam jedva deset minuta da dovršite ovaj prvi korak i izlijete smjesu u posudu za pečenje.
A onda se događa čarolija.
U pećnici se torta za koju ste sigurni da ste je napravili od jedne jedine smjese – dijeli u tri sloja: jedan je poput biskvita, jedan poput kreme i jedan gotovo kao souffle. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu i – spremna je za posluživanje.
Sastojci za čokoladnu tortu u tri sloja:
- 1/2 šalice maslaca
- 4 jaja, na sobnoj temperaturi, odvojiti bjelanjke od žumanjaka
- 1 šalica šećera
- 1/2 šalice višenamjenskog brašna
- 1/3 šalice kakaa u prahu
- 2 šalice mlijeka, na sobnoj temperaturi
Priprema čokoladne torte u tri sloja:
- Lim za pečenje poprskajte uljem za kuhanje i obložite papirom za pečenje.
- Otopite maslac i ostavite ga da se ohladi.
- Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
- U zdjeli pjenasto izmiksajte žumanjke i šećer. Dodajte otopljeni maslac i pomiješajte da se sve sjedini. Dodajte brašno i kakaa u prahu i dobro promiješajte. Na kraju ulijte mlijeko i opet sve dobro promiješajte.
- Nježno rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Ulijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva oko jedan sat. Vrijeme pečenja ovisit će o pećnici, pa počnite provjeravati već nakon 45 minuta. Kolač je gotov kada mu je sredina još malo tekuća, ali izvana je lijepa, čvrsta kora.
- Ohladite tortu na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak. Prije posluživanje pospite šećerom u prahu.
Najbolja torta od čokolade i karamele: Meksički desert koji je tako dobar da se udomaćio po cijelom svijetu +0