Cheesecake od bundeve jedan je od slasnih glasnika jeseni koji miriše na cimet, muškatni oraščić i đumbir. Recept ne traži puno truda u kuhinji, a ako ga poželite zakomplicirati, cheesecake možete ukrasiti preljevom od karamele ili vrhnjem koje izmiksajte u šlag s malo cimeta. Prije pripreme kolača pripremite pire tako da bundevu ispečete ili skuhate pa usitnite. Umjesto posebnog dodavanja začina, iskoristiti možete kupovnu mješavinu začina za medenjake. Osim klasičnih graham keksa možete koristiti plazmu ili speculaas kekse.

Recept za cheesecake od bundeve:

Baza:

  • 200 g keksa
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 120 g otopljenog maslaca

Krema: 

  • 680 g krem-sira
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 1 i ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice đumbira u prahu
  • ¼ žličice pimenta

Priprema cheesecakea od bundeve:

  1. Kekse izmiksajte s rastopljenim maslacem, cimetom, smeđim i bijelim šećerom pa utisnite u kalup za pečenje (22 cm). Stavite u hladnjak da se ohladi dok pripremate kremu.
  2. Izmiksajte krem sir s obje vrste šećera na srednjoj brzini oko 1-2 minute.
  3. Dodajte kiselo kiselo vrhnje i izmiksajte pa zatim dodajte ekstrakt vanilije, pire od bundeve i začine.
  4. Miksajte dok se ne sjedini. Umiksajte i jedno po jedno jaje. Smjesu ravnomjerno rasporedite preko pripremljene kore. Kolač pecite na 175 stupnjeva Celzija 40 minuta.
  5. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak i hladite 6 sati ili preko noći.

7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja možete napraviti za 20-ak minuta bez puno suđa Miso juha s ramen rezancima, gljivama i tofuom Čupavci, ali u obliku kuglica Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve +2 Špageti u umaku od maslaca i inćuna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju