Amerikanci vole svoja popularna jela transformirati na nove i zanimljive načine. Ovo cheeseburger varivo dobar je primjer za to.
Cheeseburger varivo, baš kao što i ime naslućuje, kombinira sastojke za pripremu klasičnog cheeseburgera, ali na način da se može jesti žlicom.
Glavni sastojci u ovom varivu su mljevena junetina, luk, sir i krumpir, a koji se dodatno obogaćuju povrćem i začinima.
Sastojci:
- 750 ml pilećeg temeljca
- 450 g mljevene junetine
- 300 g cheedar sira
- 375 ml mlijeka
- 65 ml kiselog vrhnja
- 45 g maslaca
- 30 g brašna
- 4 mrkve
- 4 stapke celera
- 3 velika krumpira
- 1 luk
- 1 čajna žličica sušenog bosiljka
- 1 čajna žličica sušenog peršina
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
Priprema:
- U većem loncu zagrijte malo ulja pa na njemu prepržite mljevenu junetinu. Pirjajte oko pet do sedam minuta dok meso ne dobije lijepu smeđu boju.
- Dodajte nasjeckani luk, mrkvu i celer i nastavite pirjati dok povrće ne omekša.
- Dodajte krumpir narezan na kocke. Začinite sa solju, paprom, sušenim bosiljkom i peršinom. Podlijte pilećim temeljcem i kuhajte 15-ak minuta dok se krumpir ne skuha.
- Dok se krumpir kuha, rastopite maslac u drugom loncu.
- Rastopljeni maslac dobro pomiješajte s brašnom, pa postupno podlijte s mlijekom uz često miješanje.
- Kuhajte ovu smjesu oko tri do pet minuta dok se ne zgusne.
- Mliječnu smjesu ulijte u varivo i dobro promiješajte.
- U varivo ubacite i naribani sir te kuhajte dok se ne rastopi.
- Pred kraj kuhanja umiješajte kiselo vrhnje u varivo i poslužite. Ako želite biti ekstra i pratiti temu, cheeseburger varivo poslužite s hrskavim komadićima špeka i pecivom za burgere. Dobar tek!
Ako volite sir i mljeveno meso, ovo su savršene ideje za vas: 7 predobrih jela za svaki dan ovoga tjedna +0