Pjenasti oblaci tučenih bjelanjaka skuhani u mlijeku jedan su od omiljenih deserata od jaja za koji ne treba pećnica, pa ni previše sastojaka. Iako marljivo skuplja obožavatelje, šnenoklama neki predbacuju da se previše osjeti miris jaja, ali i za to ima rješenja.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

U lonac ulijte mlijeko i stavite začine - zvjezdasti anis i klinčiće umotane u gazu ili filtar-vrećicu pa kuhajte do vrenja.

Koristiti možete i mahunu vanilije koju prepolovite i izvadite joj unutrašnjost, a poslužit će i ekstrakt vanilije. Volite li cimet, u gazu stavite i manji štapić. Neki kuhari za boju i okus dodaju i kurkumu.    

Dok se mlijeko zagrijava, odvojite bjelanjke i istucite ih u snijeg sa šećerom. Iz mlijeka izvadite začine i snijeg žlicom spuštajte u toplo, ali ne i kipuće mlijeko.

Gotove šnenokle ukrasite ribanom čokoladom, pistacijama koje prethodno zdrobite u mužaru ili pak voćem, bilo svježim ili iz kompota.

Recept za šnenokle provjerite ovdje.

Božićna bajka u Vrbovcu: Omiljena Birtija u kojoj možete kupiti ručno rađene kuglice i pijuckati tople koktele Birtija - 14 Birtija - 13 Birtija - 12 +15 Birtija - 11