Pjenasti oblaci tučenih bjelanjaka skuhani u mlijeku jedan su od omiljenih deserata od jaja za koji ne treba pećnica, pa ni previše sastojaka. Iako marljivo skuplja obožavatelje, šnenoklama neki predbacuju da se previše osjeti miris jaja, ali i za to ima rješenja.
U lonac ulijte mlijeko i stavite začine - zvjezdasti anis i klinčiće umotane u gazu ili filtar-vrećicu pa kuhajte do vrenja.
Koristiti možete i mahunu vanilije koju prepolovite i izvadite joj unutrašnjost, a poslužit će i ekstrakt vanilije. Volite li cimet, u gazu stavite i manji štapić. Neki kuhari za boju i okus dodaju i kurkumu.
Dok se mlijeko zagrijava, odvojite bjelanjke i istucite ih u snijeg sa šećerom. Iz mlijeka izvadite začine i snijeg žlicom spuštajte u toplo, ali ne i kipuće mlijeko.
Gotove šnenokle ukrasite ribanom čokoladom, pistacijama koje prethodno zdrobite u mužaru ili pak voćem, bilo svježim ili iz kompota.
Recept za šnenokle provjerite ovdje.