Lagana pita s tikvicama i posnim sirom idealan je obrok za vrući rujanski dan. U ovome receptu koji smo posudili s portala www.krenizdravo.hr osvojilo nas je to što ima malo posla, a za - puno užitka.
Sastojci su svakodnevni i dobro izbalansirani, tako da će tikvice s tek malo češnjaka, luka i maslinova ulja zasjati punim sjajem. Za pitu prema ovom receptu koristit ćete gotove kore, a želite li se sami okušati u razvlačenju jufki od integralnog brašna, recept vas čeka ovdje.
Sastojci za brzu pitu od tikvica i sira:
- 2 tikvice, naribane i ocijeđene
- 300 g posnog sira
- 2 jaja
- 2 režnja češnjaka, nasjeckana
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 3 žlice maslinovog ulja (ostaviti jednu žlicu za premazivanje)
- 200 g gotovih kora za pitu
- crni papar
- sol
- sezam ili kim, po želji, za posipanje
Priprema brze pite od tikvica i sira:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak nekoliko minuta.
- U zdjeli pomiješajte dinstani luk, češnjak, začine, jaja, tikvice i posni sir.
- Posudu za pečenje nauljite ili obložite papirom za pečenje.
- Na dno posude stavite 2 – 3 kore te svaku premažite maslinovim uljem.
- Potom na kore ravnomjerno rasporedite smjesu od tikvica i sira.
- Preostale kore izrežite na trakice te ih posložite na vrh tako da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno.
- Svaku trakicu premažite maslinovim uljem, a po želji po trakicama možete posipati sezam ili kim.
- Pecite oko 35 minuta dok pita ne poprimi zlatnu boju.
Brzo, fino i jednostavno: 7 neodoljivih jela za svaki dan ovog tjedna +0