Lagana pita s tikvicama i posnim sirom idealan je obrok za vrući rujanski dan. U ovome receptu koji smo posudili s portala www.krenizdravo.hr osvojilo nas je to što ima malo posla, a za - puno užitka.

Sastojci su svakodnevni i dobro izbalansirani, tako da će tikvice s tek malo češnjaka, luka i maslinova ulja zasjati punim sjajem. Za pitu prema ovom receptu koristit ćete gotove kore, a želite li se sami okušati u razvlačenju jufki od integralnog brašna, recept vas čeka ovdje.

Sastojci za brzu pitu od tikvica i sira:

  • 2 tikvice, naribane i ocijeđene
  • 300 g posnog sira
  • 2 jaja
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 3 žlice maslinovog ulja (ostaviti jednu žlicu za premazivanje)
  • 200 g gotovih kora za pitu
  • crni papar
  • sol
  • sezam ili kim, po želji, za posipanje

Priprema brze pite od tikvica i sira:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak nekoliko minuta.
  3. U zdjeli pomiješajte dinstani luk, češnjak, začine, jaja, tikvice i posni sir.
  4. Posudu za pečenje nauljite ili obložite papirom za pečenje.
  5. Na dno posude stavite 2 – 3 kore te svaku premažite maslinovim uljem.
  6. Potom na kore ravnomjerno rasporedite smjesu od tikvica i sira.
  7. Preostale kore izrežite na trakice te ih posložite na vrh tako da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno.
  8. Svaku trakicu premažite maslinovim uljem, a po želji po trakicama možete posipati sezam ili kim.
  9. Pecite oko 35 minuta dok pita ne poprimi zlatnu boju.

Brzo, fino i jednostavno: 7 neodoljivih jela za svaki dan ovog tjedna Francuski krumpir je hit jelo iz 80-ih za koji vam ne trebaju skupe namirnice Cheesecake s karamelom i čokoladom Salata od kus-kusa, tune i povrća +0 Piletina s limunom i vrhnjem

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju