Poigravajući se sa smjesama za pohanje mijenja se okus jela, razbija rutina kuhanja, a može se i poboljšati recepturu. Postoji nekoliko provjerenih načina, od popularnog bečkog i pariškog do francuskog načina pohanja u pivskom tijestu na način Orly i japanske tempure koje nema bez ledene vode.

Pohanje na bečki podrazumijeva stavljanje namirnice u bijelo brašno, zatim u razmućena jaja i potom u krušne mrvice. Da bi odrezak imao ukusan i hrskavi omotač, potrebno ga je umočiti u sastojke za paniranje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i krušnim mrvicama svaki dio površine odreska te si tako zajamčite neponovljiv gastronomski užitak. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u meso.

Doda li se krušnim mrvicama parmezan radi se o tehnici pripreme na milanski način. Dodaje se jednaka količina krušnih mrvica i sira. Izostavite li krušne mrvice u kombinaciji za paniranje dobit ćete parišku metodu.

Tempura je izvorno portugalski način pohanja koji je osvojio Japance i udomaćio se u njihovoj kuhinji. Smjesa kojom se oblažu riba i morski plodovi, povrće ili nježnije vrte mesa poput piletine prozračnost duguje ledenoj vodi.

Pohani krumpir Hrana i piće Najbolji prilog uz pivo! Recept za pohane krumpire kojih se nećete moći zasititi

Neki kuhari preporučuju mineralnu, a od ostalih sastojaka koriste se jaja, soda bikarbona ili prašak za pecivo,škrobno i meko brašno te začini. Smjesa se tek ovlaš promiješa kako bi se zadržale grudice koje u vrućem ulju postaju hrskave. Miješanjem se aktivira gluten zbog čega postaje poput tijesta. Kako bi smjesa bila dovoljno hladna, u smjesu se može dodati i led.

Želite li naglasiti okus namirnice, osobito ako je delikatan, dobro je koristiti što nježniju smjesu. Konkretnijim komadima mesa, primjerice onima sa sirom koji „traži“ krušne mrvice dobro će pristajati pariški ili bečki način pripreme, a kozicama ili šparogama godi tempura.

7 pogrešaka zbog kojih nam pohani kruh ne uspijeva onako kako želimo Pohani kruh - 1 Pohani kruh - 5 Pohani kruh - 4 +2 Pohani kruh - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju