Kao što ime govori, sadrži rum i maslac, ali i punomasno mlijeko te popularne blagdanske začine poput cimeta i muškatnog oraščića.

Sastojci:
250 ml punomasnog mlijeka
45 ml tamnog ruma
2 čajne žličice otopljenog maslaca
2 čajne žličice šećera u prahu
1 žlica smeđeg šećera
prstohvat mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

Priprema:
1. U većoj šalici za kavu sljubite otopljeni maslac i šećer. Dobro promiješajte.

2. Preko slatke mješavine prelijte mlijeko koje ste prethodno zagrijali u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku. Ulijte i rum, te dodajte malo cimeta i muškatnog orašćića. Sve dobro promiješajte.

3. Piće poslužite toplo. Živjeli!

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?