Kao što ime govori, sadrži rum i maslac, ali i punomasno mlijeko te popularne blagdanske začine poput cimeta i muškatnog oraščića.

Sastojci:
250 ml punomasnog mlijeka
45 ml tamnog ruma
2 čajne žličice otopljenog maslaca
2 čajne žličice šećera u prahu
1 žlica smeđeg šećera
prstohvat mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

Priprema:
1. U većoj šalici za kavu sljubite otopljeni maslac i šećer. Dobro promiješajte.

2. Preko slatke mješavine prelijte mlijeko koje ste prethodno zagrijali u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku. Ulijte i rum, te dodajte malo cimeta i muškatnog orašćića. Sve dobro promiješajte.

3. Piće poslužite toplo. Živjeli!

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura