Zaboravite na hotele s pet zvjezdica, kad postoji Buubble iz kojeg možete gledati direktno u pet milijuna ovih nebeskih tijela.

Buubble je ime islandskog hotela koje obuhvaća pet soba na napuhavanje u obliku iglua i sfera, a koji su napravljeni od prozirne plastike te omogućuju spavanje u prirodi.

Svaka soba ima svoje ime: Una, Asta, Thorunn, Valdis i Maria, opremljene su velikim bračnim krevetom, lampom, noćnim ormarićem i kontroliranim sustavom grijanja koji se može podešavati prema pojedinačnim željama.

Tijekom zimskim mjeseci iz Buubblea imate savršeni pogled na polarnu svjetlost, a vlasnik hotela organizira i razgledavanje islandskih prirodnih ljepota. Sobe u Buubbleu su napravljene od prozirne plastike Sobe u Buubbleu su napravljene od prozirne plastike (Foto: Profimedia.hr)
Ideju za otvaranje ovakvog hotela dobio je prije nekoliko godina kad je organizirao ture razgledavanja aurore borealis po Islandu, a njegovi klijente zanimale su preporuke za smještaj.

"Klijenti su se požalili da se smrzavaju i pitali me znam li kakav topao hotel sa staklenim krovom iz kojeg bi mogli proučavati polarnu svjetlost?" otkrio je vlasnik Buubblea Robert Robertsson.

Ostalo je, kažu, povijest.

Sfere na napuhavanje postavljene su na privatnoj farmi udaljenoj oko sat vremena od Reykjavika. U njihovoj blizini nalazi se zgrada s kupaonicom i kuhinjom u kojoj si po želji možete i nešto skuhati.

Noćenje u Buubbleu može se rezervirati preko službene stranice hotela po cijeni od 1500 do 1800 kuna.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako izgleda noćenje u hotelu s pet milijuna zvjezdica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju