Na lokaciji koja je poznata mnogim ljubiteljima dobre hrane, na mjestu nekadašnjeg restorana Babylon, nastavljajući bogatu gastronomsku tradiciju, ali u boljem i modernijem izdanju, niknuo je hotel i restoran Santiny.

Zapadni dio Zagreba i Zagrebačke županije tako je konačno dobio restoran i hotel kakav je bio potreban. Na putu od Svete Nedelje do Samobora u hotelu s četiri zvjezdice zaustavljaju se Talijani, Austrijanci i Nijemci kako bi prespavali ili kušali delicije u kuhinji šefa Ivice Fajta.

Ime hotela aludira na sanctum, što znači svet i kombinacije riječi inn (prenoćište). I doista, ondje se u jednoj od 24 sobe spava snom pravednika. Moderne i inovativno opremljene sobe hotela pružaju udobnost gostima koji ondje dolaze poslovno ili u krugu obitelji.

> Eko plac na Vrbanima: "Selo" u gradu na kojem se sklapaju prijateljstva

U svim prostorima nalaze se umjetničke fotografije s emotivnim porukama sreće, uspjeha, kreativnosti, nadahnuća, mira, kao stvorene za dobar početak dana, a na raspolaganju su i dvije kongresne dvorane. Pametne ploče za pisanje, projektor koji se sam spušta iz stropa, kao i gadgeti u sobama, samo su neke od prednosti modernih tehnologija koje je Santiny iskoristio kako bi unaprijedio svoju ponudu.



Kuhar Ivica Fajt ozbiljno je pristupio osmišljavanju jelovnika, a kako bi u tome uspio, doprinose i obiteljska gospodarstva s kojih dolaze svježe voće i povrće te meso, mlijeko, jaja i sir. Brašno iz mlina, samoborska salama i buđola, kao i muštarda te bermet samo su neki od sastojaka koji su neraskidivo povezani s krajem kojem Santiny pripada.

Na jelovniku se spajaju specijaliteti mora i kopna, kao i mali zalogaji nadahnuti Mediteranom. Burratina na jagodama odležanim u balzamičkom octu, rižot od dimljenih dagnji ili teletine, pikantnih samoborskih kobasica i sušenih rajčica te rolada od beze kora i šumskog voća neke su od delicija koje vrijedi kušati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju