Tko god je pokušao putovati svijetom uzduž i poprijeko, rekao je da je težak bio samo prvi korak, a ostalo je jednostavno došlo samo po sebi. Probudi se u vama neki crv i jednostavno nemate mira, želite samo obilaziti svijet i da to traje vječno.Tako nešto se dogodilo i jednoj djevojci iz Amerike, koja će, čini se, uskoro oboriti i neke putne rekorde!

Taylor Demonbreun - 8 Taylor Demonbreun - 8 (Foto: Taylor Demonbreun)

Amerikanka Taylor Demonbreun uskoro bi mogla oboriti svjetske rekorde koji se tiču putovanja. Naime, s 23 godine ima šansu u povijest se upisati kao najmlađa i najbrža osoba koja je posjetila svaku državu svijeta.

 

Objavu dijeli Taylor (@trekwithtaylor)



Nakon što je za vrijeme studija provela semestar na razmjeni u Londonu, zahvaljujući čemu je posjetila još 20 europskih zemalja, Taylor je shvatila kako mora nastaviti slijediti svoj san. "Odlučila sam da želim napraviti nešto čemu pristupam s puno strasti, oduvijek sam voljela putovanja i željela posjetiti što više raznih mjesta. Tako sam jedan dan samo odlučila – putovat ću", rekla je mlada putnica za Lonely Planet Travel News.

Taylor trenutačno pokušava oboriti tri svjetska putnička rekorda – postati najmlađa osoba koja je posjetila sve nezavisne države, učiniti to u najkraćem roku i postati najbrža žena koja je obišla sve države. Trenutačni rekorder James Asquith iz Velike Britanije uspio je sve države obići s 24 godine i 192 dana života.

 

Objavu dijeli Taylor (@trekwithtaylor)



Do sada, Taylor je obišla Karipsko otočje, Južnu Ameriku (osim Venezuele) i Europu, kao i većinu Bliskog istoka i Azije. Najviše država koje još mora obići ostalo je u Africi.

> Intervju čitatelja Punkufera s Dancem koji je proputovao sve zemlje svijeta

Od mjesta koja su je se najviše dojmila izdvojila je slavne slapove Iguazu, Machu Picchu, Taj Mahal i Kineski zid, a iz Europe je posebno izdvojila posjet – San Marinu.

"Zadnjih nekoliko mjeseci naučila sam više nego sam mislila da je moguće. Vidjela sam svijeta, čudesnih ljudi i kultura i to je najveće bogatstvo koje možete skupiti na putovanju", poručuje Taylor za kraj.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju