• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Gurmani zbor: Otvorena je Kuća krumpira u centru Zagreba!

U Aziji vole rižu i rezance, u Italiji paštu, Ameri forsiraju BBQ i debele pizze, a Nijemci, Belgijanci i ini europski kontinentalci ipak najviše vole krumpire na sto načina. E pa krumpirofili će konačno doći na svoje i u hrvatskoj metropoli kad posjete - Potato House!

Punkufer avatar placeholder
pun kufer 18.02.2015 15:47 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške


Potato House
se nalazi u Masarykovoj ulici broj 19, odmah kod Hrvatskog narodnog Kazališta, i tek par minuta od Trga Bana Jelačića. U duguljastom, nevelikom prostoru, ima dovoljno mjesta za petnaestak ljubitelja velikih, čakovečkih krumpira, ali i dnevnih juha, salata i namaza kakve teško da ste kušali. Naime, majka od vlasnika i zaštitnika ove franšize, je - Ruskinja, a čovjek je u mladosti obišao pola svijeta, ponajviše zemlje bivšeg istočnog bloka, i općenito istočno od Hrvatske. Tako da vas na meniju svakodnevno očekuju čuda iz kuharica Rusije, Ukrajine, Uzbekistana, Gruzije...

Prostor je uredan, dotjeran, bez ikakvih zamjerki, osim što po zidovima ima malo previše parola (krumpirskih, i o hrani, ali svejedno), kuhinja mala i skockana, sve na jednome mjestu, kao u malo većem stanu. Na hranu se mora pričekati par minuta, ali već i od samih mirisa naćulite osjetila kao vuk pred parenje. Na susjednom brdu.

Kako sam maturalac proveo u Sovjetskom Savezu, tako sam jako uživao u obje juhe koje sam kušao, iako su dnevno na meniju njih četiri. Janjeći Harčo je gusti gotovo ragu od janjetine s rišom, inače karakterističan za Gruziju. Gazda Tomislav ponosno kaže da je to recept njegove mame, pa ovom prilikom majci skidamo kapu. Divno.

No, još je bolje legao Borš. Tvrdo č se na ruskom – ne piše, pa bilježimo tu činjenicu, i srčemo vrhunsku crvenu juhicu od cikle, kupusa, rajčica, i malo vrhnja. Tomislav sam brine o začinima, koje uzgaja sam, ili ih nabavlja odakle su najbolji. Sve skupa na meniju postoji 12 juha, koje se mijenjaju po danima, a poseban je naglasak stavljen na vegetarijance, nedjeljama nepravedno zapostavljene u centru Zagreba. Cijene su apsolutno prihvatljive, od 14-21 kune, a obje mi se čine kao idealan antimamurluk, no Tomislav me ispravlja da za takve slučajeve pripravljaju ruski Ši, juhu s vrganjima, kiselim zeljem i krumpirima. Zvuči obećavajuće!

A tada na red dolazi glavno jelo. Mrcina od krumpira pečena u foliji, i razrezana na vrhu, zgnječene unutrašnjosti koja je pomiješana s maslacem i sirom, preko čega se preliju tri umaka po vašem izboru. Nekoć sam to vidio po srednjoeuropskim sajmovima, ali eto, konačno prvi puta i kod nas. Svaki dan se sprema 6 umaka, od piletine, junetine, mesnih okruglica, s povrćem, kikirikijem i vegetarijanski (i oni se mijenjaju na dnevnoj bazi), a tu su i čudesni namazi poput gruzijskog Phalija od cikle, mahuna, špinata. U kuglici, poput sladoleda...

Krumpiri su naši, iz Čakovca, egzotični začini iz zemalja gdje najbolje uspijevaju, uz klasičnu ponudu sokova, ima i piva iz panonske pivovare, i vrlo ukusan domaći sok od šipka. Radno vrijeme je od 9-23, vikendom i do 1 ujutro, sve detalje i menije potražite na Potato House facebook stranici, a ako se stvarno želite fino najesti za male novce, te da nemate grižnju savjesti zbog previše maščobe – znate gdje trebate ići. Punjeni krumpiri u obliku pirea, za ljubitelje istančanih okuse – vidimo se u Potato Houseu!

P.S. Julienne od gljiva je divan...
 

  • #gdje sjesti
  • #potato house
  • #krumpir
  • #Rusija
  • #Čakovec
  • #Juha
  • #Zagreb
  • #Hrana
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Omlet u mikrovalnoj pećnici recept
Otkrio chef
Trik za pripremu ekstrakremastog omleta od samo tri sastojka u 60 sekundi
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Pad Kee Mao
Pijani rezanci: Recept za tajladski klasik s piletinom u prefinom umaku
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
POKROVITELJ DINERS
Ljubljana iz drugog kuta: Mjesta koja turisti (još) nisu otkrili
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Venezuela priprema gerilski odgovor u slučaju američkog napada
gerilski stil
Spremaju se za rat s jednom od najjačih vojski svijeta: "Na agresiju ćemo odgovoriti jedinstvom"
Austrijanci u velikim problemima, nedostaju im radnici tijekom zimske sezone
Alarmantno
Zemlja s mnogo hrvatskih radnika u problemima: Kritično nedostaje radne snage, a nude minimalnu plaću od 2200 eura
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
Cure prvi detalji
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
show
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Ryanair se našalio na račun Modrićeva leta njihovom linijom
pohvalili se!
Let koji je postao hit! Ryanair se oglasio zbog Modrićeva putovanja, reakcije su urnebesne
zdravlje
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Jeste li “dog person” ili “cat person”?
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
sport
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
tragedija
Mladog nogometaša slučajno upucao vlastiti brat
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
mogući debitant
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
Bravo!
Velika pobjeda hrvatskog kluba: U dramatičnoj utakmici nokautirali Francuze!
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
MasterChef: 13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
NAPUŠTA NATJECANJE
13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
Skrivena sudbina: Sada jedino može odgovarati pred zakonom
SKRIVENA SUDBINA
Sada jedino može odgovarati pred zakonom
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Topli modeli gležnjača i niskih čizmi iz trgovina
Modeli za svaki dan
15 toplih gležnjača i niskih čizama s kojima ćete biti spremni i za minuse
Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
Magnet za žene
Uvjerljiva pobjeda: Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
sve
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došai u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Lampion - 9 Hrana i piće
    Nostalgija u tanjuru

    Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close