Hong Kong, Kina

Grad u kojem se nalazi, vjerovali ili ne, preko deset tisuća restorana! Hong Kongom su dugo dominirali kineski specijaliteti, ali danas je situacija da nema čega nema. Restoran Aberdeen Street Social jedno je od najljepših mjesta u gradu gdje možete uživati u raznim specijalitetima. Napravljen je na dva kata, na gornjem je bar, a na donjem restoran koji je zaslužio i Michelinove zvjezdice. Jastozi, kamenice, pekinška patka, spremljeni su na potpuno druge načine od onih koje ste navikli.

Tokyo, Japan
Zaista je teško znati gdje početi jesti u japanskoj prijestolnici. Možda je najbolje probati sa sushijem, ali koji bar uopće izabrati? U svakom slučaju odlučite li se za Sushi Masuda nećete pogriješiti. Sve vrste sushija koje možete zamisliti - naći ćete na ovom mjestu!


Rim, Italija
Kakav bi to popis koji uključuje hranu uopće bio bez glavnog talijanskog grada? U moru dobrih barova, restorana i slastičarna nije lako izdvojiti najbolji. Izbor ipak pada na restoran koji radi više od pedeset godina, Armando al Pantheon. Kažu da takve špagete nema nitko u gradu! Nakon dobrog obroka prošećite gradom i s guštom popijte dobar espresso.

Pariz, Francuska
Nakon mnoštva skupih restorana (koji su naravno i dalje na svakom koraku) glavni grad Francuske zahvatila je takozvana „bistroizacija“. Naime, počeli su nicati mali, originalni, inovativni i cijenom prihvatljivi bistroi. Restorančići kao što su Septime, Frenchie, Semilla ubrzo su postali nova in mjesta u gradu. Naravno, ako vam je džep dublji uvijek možete posjetiti neki od poznatih pariških restorana, ali ni s ovima ovdje nećete faliti…


San Sebastian, Španjolska
Smješten na sjeveru Španjolske, ovaj grad pokazuje zašto Baski toliko drže do svoje pokrajine. Hrana je ovdje božanstvena, postoji ogroman broj lokala koji nude tapase i ostala čuda. Probajte nešto u tavernama Txepetxa i Paco Bueno, a ako imate dovoljno novca posjetite dva restorana koji su nagrađeni s tri Michelinove zvjezdice; Pedro Subijna's Akelarre i Juan Mari Arzak's.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju