Taipei, Tajvan

Stanovnici Taipeija na glasu su kao prijateljski i vrlo ljubazni. S obzirom kako je otok nekad bio japanska kolonija, nije ništa čudno da od njih na ulici ili u dućanu dobijete i naklon. To prijateljstvo je najviše izraženo u gradskim kafićima, od kojih valja izdvojiti Topo Cafe, koji je smješten u sjevernom Taipeiju. Kafić je minijaturan, a kroz njega prolazi „rijeka“ ispunjena zlatnim ribicama!

Vrijedni spomena su i Homey Cafe i Barbie Cafe, koji je jasno, cijeli uređen u Barbie stilu. Također, tajvansko sveučilište je veliko i poznato, a okolni kafići su često puni. Očito je, Tajvanci su naša braća što se tiče uživanja u kavi!


Melbourne, Australija
Drugi najveći australski grad smatra se prijateljskijim od Sydneya i Pertha. Grad je podijeljen na predgrađa, od kojih je svako na svoj način posebno i drugačije. Tako je primjerice Richmond pod vijetnamskim i grčkim utjecajem, Coburg pod libanonskim i turskim, a Brunswick je najpoznatija hipsterska četvrt.

No, svejedno gdje se u Melbourneu točno nalazite, gotovo svugdje možete popiti sjajnu kavu. Naša preporuka se odnosi na bar Sonido, koji se smjestio u kvartu Fitzroy, koji je poznat po kafićima s vrhunskim barmenima. Uz spomenuti Sonido naći ćete i mnoštvo drugih mjesta za kavu, tako da ako ste kavopija, ovo je sjajno mjesto za vas.


Beč, Austrija
Gospodin grad. Nije prevelik da počnete plakati koliko vam treba vremena s jednog kraja na drugi, ali je dovoljno velik da ponudi mnoštvo kulture, dobre hrane i kultnih kavana. Ljubazni su prema posjetiteljima i cijene njihov dolazak. Gradske kavane i kafići idealna su mjesta za predah od razgledavanja i druženja.

Cafe Central, Landtmann, Griensteindl
najpoznatija su mjesta gdje turisti piju kavu, ali lokalci preporučuju i posjet nekim drugima. Prvenstveno tu je Cafe Phil, gdje pijete kavu okruženi knjigama koje možete kupiti ili posuditi. Također, navečer je tamo i živa glazba. Drugi je Cafe Hawelka, gdje zbog veličine/manjine prostora, potpuni stranci sjede zajedno i na taj način se zbližavaju i druže.


Rim, Italija
Riječi poput „latte“, „cappuccino“ i „espresso“ su talijanske, zato i ne treba čuditi da je glavni grad prekriven kulturom kave i da ona zauzima važno mjesto u svakodnevnom životu. Ovdje se kava često pije „s nogu“ i takva narudžba je i jeftinija. Jedno od najljepših mjesta za uživanje u espressu ili macchiatu je svakako stari gradski centar.

Sjesti na terasu, gledati masu turista, jedna je od stvari koje rimski kavopije svakodnevno prakticiraju. Piazza Navona, ali i ostali poznati trgovi vrve kafićima i dobrom kavom, tako da gdje god se smjestite teško ćete pogriješiti. Također, kad ste u Rimu, ponašajte se kao Rimljanin, i ujutro popijte cappuccino, a nakon jela uživajte u espressu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju