U Bein most

Ovo je najduži most na svijetu izrađen od tikovine, dug je preko 1600 metara i proteže se preko jezera Taungthaman. Jako je popularan za uživanje u zalasku sunca, a redovnici ga često posjećuju kako bi ovdje šetali i posvetili se meditaciji. Na svakom kraju mosta čekaju vas mnogi barovi i razni ulični ugostitelji koji nude domaću hranu.


Najveća svjetska knjiga
Smještena na Kuthodaw Payu, najveća svjetska knjiga zapravo je niz bijelih stupova od kojih svaki na sebi sadrži mramornu ploču s tekstom ispisanim iz Tripitaka, budističke svete knjige. Potrebno je više od godinu dana da biste pročitali knjigu koja se proteže na 729 stupova, naravno ako biste čitali neprestano 8 sati dnevno.

Shwenandaw Kyaung
Ovaj prekrasan samostan kompletno je izrađen od tikovine sa zamršenim rezbarijama u cijelom eksterijeru i još mnogo takvih rezbarija unutra. Samostan je podignut na temeljima kraljevske palače, ali je nakon smrti kralja Mindona, komad po komad, preseljen na današnje mjesto u podnožju Mandalay Hilla.


Vožnja brodom
Vožnja brodom po rijeci Ayeyarwady pruža posve novu perspektivu na grad, a tu su i mnoga mjesta kojima se može pristupiti iz vode. Putovanje brodom do Bagana traje 11 sati i nevjerojatno je popularno, ali ako volite nešto kraća putovanja onda možete posjetiti Mingun, samo sat vremena uzvodno, gdje možete vidjeti najveće zvono na svijetu.

Brdo Sagaing
Na vrhu brda nižu se zlatni stupovi i nekoliko hramova. Najbolji pogled na brdo pruža se iz vode ili s cestovnog mosta koji prelazi rijeku. Također isplati se popeti i na vrh brda gdje je dom 45 zlatnih Buda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju