Sada je to vrijeme u godini, kada se ne pita gdje ćeš dočekati Novu godinu nego kamo ideš na godišnji odmor. A sigurni smo da mnogi od vas još uvijek nisu odabrali destinaciju na kojoj će provesti svoj dugo očekivani, teško zasluženi godišnji odmor. A to nam je valjda u krvi, da čekamo zadnji tren, ležerno tražeći i ne brinući o mogućem rastu cijena pred špicu sezone. Sad smo vas zabrinuli? Da, da, cijene znaju skočiti prije nego krene špica sezone. Ali ništa ne brinite, mi smo tu da brinemo za vas i zato smo istražili i pronašli jednu super ponudu koja se ne propušta samo tako.

Otok Brač

Mnogi naši otoci doimaju se kao kamene sjekire uronjene u more, no otok Brač je poseban zbog prebogate flore i faune ali i fantastičnih doživljaja kojima obiluje tijekom cijele godine. Jednom od pripadnika mnogobrojne faune otok duguje i svoje ime. Naime, otok nosi drevno ilirsko ime prema jelenu, životinji koja je imala kultni status u ono doba. Život se ovdje vrtio oko stočarstva, maslinarstva, vinogradarstva i neizostavnog ribarstva.

Otok je prepoznat u svijetu po prekrasnom bijelom bračkom kamenu. Antički kamenolom, koji je ponovno otvoren u renesansno doba, poslužio je kao mjesto na kojem su svoje znanje klesali poznati umjetnici od kojih je najpoznatiji Juraj Dalmatinac. Kvalitetu kamena prepoznali su širom svijeta te ga se može pronaći u mnogim svjetskim građevinama od kojih je najpoznatija Bijela kuća u Washingtonu.

Milna

Na zapadnom dijelu otoka, okrenuta prema zalasku sunca, nalazi se mjesto Milna. Ovo mjesto najbolja je prirodna luka na otoku Braču, a njenu sigurnost prepoznao je i sam car Dioklecijan koji je ovdje sklanjao svoje brodovlje.

Kristalno čisto more, idealni uvjeti za ronjenje, jedrenje, ribolov, zdrava hrana i odlična povezanost s kopnom osnovni su razlozi za dolazak u ovo prekrasno mediteransko mjesto. No, uz sve to ima još jedan detalj koji će vas privući u ovo mjesto. Naime, ovdje se nalazi hotel Milna koji je smješten uz samu obalu i pravi je obiteljski hotel za savršeni odmor. Kapacitet hotela je 30 smještajnih jedinica, a ako na otok dolazite svojim plovilom nude vam vez na svom pristaništu. Ako želite odmor okruženi prirodnim zelenilom i plavim morem, daleko od gužvi koje vladaju u centrima turističkih destinacija, a opet sve imati na dohvat ruke, ovaj grad i ovaj hotel savršeni su izbor za vas.
 

Kako se grad turistički razvija tako i raste gastronomska ponuda. Najbolje mjesto za probati lokalnu, zdravu hranu provjereni je restoran i konoba Galicija. Ovaj restoran poznat je po svojoj kuhinji i pripremanju tradicionalnih specijaliteta, a posebno su poznati po ribljim jelima zbog kojih im se gosti uvijek rado vraćaju. Ljubazno i uvijek nasmijano osoblje drage će vam volje objasniti priču iza svakog jela, objasniti odakle dolaze namirnice te kako se došlo na ideju da se ovo jelo pripremi baš na ovakav način. Stoga, zašto za ovaj godišnji odmor ne biste preskočili bečki odrezak i odabrali mesnu ili riblju platu u restoranu Galicija iz Miline na otoku Braču?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju