1. Arendelle

Ovaj grad pojavljuje se u Disneyevom dugometražnom animiranom filmu "Frozen", a to je zapravo Norveški grad Naeroyfjord.

2. Basin City
Svi ljubitelji poznatog filma "Sin City" mogu se slobodno zaputiti u Los Angeles ako žele prošetati stvarnim ulicama iz poznatog grada Basin City koji se javlja u ovom holivudskom filmu.

3. Camelot
Popularna Britanska serija naziva "Camelot - The Legend of King Arthur" je zapravo snimljena na planini Wicklow u Irskoj koja je nerijetko dom i drugih scena serija i filmova.

4. Capeside
Ako ste gledali koju epizodu popularne američke TV serije Dawson's Creek tada ste vjerojatno čuli za Capeside, fiktivni grad u kojem se zbiva većina radnje. Iako ovaj grad ne postoji na karti svijeta, postoji Cape Cod, grad u Massachusettsu koji je zapravo mjesto snimanja serije.

5. El Dorado

Svi smo čuli za El Dorado, no jeste li znali kako je ovo samo izmišljeni naziv za mistični grad iz američke mitologije? El Dorado se zapravo nalazi na području današnje Gvajane u Južnoj Americi.

6. Fairview
Mnoge od vas su sanjale da žive u ovom idealnom gradiću gdje žive najpopularnije kućanice na svijetu. Serija "Očajne kućanice" snimana je u Galesburgu koji "glumi" Fairview, no poznata ulica Wisteria Lane je zapravo snimljena u studiju.

7. Gotham City
Ako ste ljubitelj Batmana tada ste čuli za Gotham City. Ovaj grad je zapravo New York što se po mnogočemu i može prepoznati.

8. Hogwarts
Hogwarts je ime popularne škole iz megapopularnog filmskog hita Harry Potter. Iako Hogwarts kao škola i grad u stvarnom svijetu ne postoji, za potrebe snimanja korišteno je selo Glencoe u Škotskoj.

9. Isla de Muerte
Predivne plaže, visoke palme i konstantno sunce koje nikako da se makne s neba. Kada biste imali jedan pokušaj da odgonetnete gdje je stvarno mjesto Isla de Muerte iz poznatog filma Pirati s Kariba, što biste rekli? Tako je – Haiti!

10. Jurassic Park
Steven Spielberg je odabrao havajski otok Kaua'i kao mjesto imaginarnog Jurskog parka. Ovaj film je svojedobno bio jedno od najvećih postignuća tehnologije te je tako mnogima ostao u sjećanju.


Sve gradove pogledajte u našoj galeriji na vrhu teksta!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju