Kako bi se proslavio skori početak Europske godine kulturne baštine, Europska komisija pokrenula je fotonatječaj na Instagramu koji traje do 15. siječnja 2018.

Sudionici natječaja trebaju fotografijom prikazati europske običaje u blagdanskom duhu, kao što je prizor nekog ukusnog tradicionalnog jela, adventsko događanje, snježni spomenik ili neki sličan detalj.

Objavite fotografiju na vlastitom javnom profilu na Instagramu s hashtagom #EuropeForCulture i tagirajte Europsku komisiju @europeancommission, opišite što fotografija predstavlja te zašto je važna za područje s kojeg dolazite.

Potom stisnite palčeve i nadajte se da će upravo vaša fotografija biti izabrana za pet najboljih te osvojiti vaučer za neko kulturno događanje u visini od 50, 100 ili 200 eura.

Natječaj je otvoren za sve građane Europske unije bez obzira na godine, iako maloljetnici moraju imati dopuštenje svojih roditelja ili staratelja za sudjelovanje.

 

A post shared by Люция (@lusia_shamilevna) on


Fotografija mora biti lijepa, ali nemojte pretjerivati s uređivanjem u digitalnim programima. Osnovno rezanje i podešavanja boja je dozvoljeno, ali ne mnogo više od toga.

Više detalja o propozicijama natječaja čitajte na službenim stranicama Europske komisije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju