Pijavica je manji atmosferski vrtlog koji se prilikom nestabilne atmosfere pojavljuje ispod olujnog oblaka. Može nastati iznad mora, ali i nad kopnom, te stvoriti zapanjujući prizor snage prirode pred kojom je čovjek posve nemoćan.

Pijavica je manji atmosferski vrtlog koji se prilikom nestabilne atmosfere pojavljuje ispod olujnog oblaka Četiri pijavice koje su se u drugom mjesecu ove godine pojavile u blizini Lošinja izazvale su Sandra Punceta na snimanje fotografije, koju je facebook stranica slavnog američkog lovca na oluje Reeda Timmera proglasila fotografijom dana.

Ova čast još je veća kad je poznato da je to pošlo za rukom tek rijetkim Hrvatima. Uz to Timmera prati 800.000 obožavatelja, te da svakoga dana dobiva na stotine prijava meteoroloških nepogoda iz svih dijelova svijeta. Ovdje pogledajte identificirane leteće objekte nad Makarskom!

Fotografija hrvatskog lovca na oluje u prvom je satu od objave ostvarila oko 3.000 lajkova i 380 podjela, te brojne pozitivne komentare.

Sandro Puncet je iznimno talentiran fotograf, član udruge North Adriatic Storm Chasers te hrvatske meteorološke udruge amatera 'Crometeo', u sklopu čijeg je fotografskog natjecanja prošle godine osvojio treće mjesto.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju