Uživajte u renesansnim građevinama i šetnji bez prevelikih ljetnih gužvi. Naravno, to ne znači da je grad prazan, ali je za razliku od ljeta, kad je nemoguće razgledati glavne atrakcije relativno brzo, sada to ipak – moguće.

Pravo vrijeme za posjet

Nakon Božića i dočeka Nove godine Firenca je ipak znatno praznija. Zato je siječanj sjajno i razdoblje, hoteli su tada najjeftiniji, a klima je ugodna jer se ovdje rijetko kad smrzavate ispod ništice. Također, faktor je i blizine, iz Zagreba vam do Firence treba oko pet-šest sati, a iz Rijeke ili Istre i dosta manje.

Firenca - 5 Firenca - 5 (Foto: Getty Images)

Gdje odsjesti

Ako se želite počastiti i živjeti kao car, onda je tu Hotel Savoy. Nalazi se u samom centru, od luksuza boli glava, ali i od cijene, koja iznosi oko 370 eura za noć. S druge, možete se zaputiti i do dražesne Piazze Santo Spirito, gdje ćete sobu s pogledom, balkonom i sasvim solidnim doručkom u hotelu Guadagni platiti 70 eura.

Što vidjeti

Nema onog to ne zna da u Firenci treba razgledati čudesnu galeriju Uffizi. Nećemo puno otkriti ni kad vam kažemo da je grijeh propustiti i razgledavanje crkve Santa Maria del Fiore, čiju kupolu, kojoj se već stoljećima dive svi posjetitelji grada, potpisuje Filippo Brunelleschi. Naravno, tu je i Ponte Vecchio, a od onog što vam je manje poznato, preporuka je da svakako zavirite u muzej Bargello, koji je nekad bio zatvor, a danas se u njemu nalaze skulpture koje su izradili Michelangelo, Donatello i ostali majstori...

Firenca - 4 Firenca - 4 (Foto: Getty Images)

Piće...

U zgradi iz 13. stoljeća smjestio se Locale, bar koji je zasigurno među najljepšima, ako ne i najljepši u gradu. Cijene su malo više, pa ćete tako koktel ovdje platiti i 20 eura, ali opet, istina je i da se samo jednom živi...

...i hrana

Regina Bistecca. Kako i samo ime govori, ovdje ćete pojesti slavni firentinski odrezak, koji je najbolji kad se servira – krvav. Cijena za Firencu i nije prestrašna, ovdje ćete za jelo ostaviti oko 40 eura po glavi + piće.

Selo iz kojeg nitko ne izlazi bez knedle u grlu Oradour Oradour - 4 Oradour - 3 +1 Oradour - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju