Rolice se tradicionalno pune začinjenim maslacem, a ako vam estragon nije pri ruci, dopušteno je izostaviti ga ili ubaciti češnjak. Neki kuhari naglašavaju mu okus ribanom limunovom ili narančinom koricom te sokom. Prema želji, krušnim mrvicama možete dodati i ribani parmezan, a brašnu mljevenu papriku.

Sastojci za kijevsku piletinu: 

2 komada pilećih prsa
50 g maslaca
2 češnja češnjaka
2 žlice sjeckanog peršina
1 žlica sjeckanog estragona
1/2 limuna
2 žlice brašna
2 jaja
4 žlice krušnih mrvica
ulje za prženje
sol, papar

Priprema: 

1. Pomiješajte omekšali maslac, protisnuti češnjak te sjeckani estragon. Posolite, popaprite i ulijte limunov sok. Oblikujte 2 kobasice pa omotajte prozirnom folijom. Stavite u hladnjak.

2. Svaki komad pilećih prsa zarežite po vrhu pa pažljivo zarežite po dužini, ali ne do kraja. Oprezno ih rastvorite kako bi tvorila oblik leptira. Taj postupak možete pogledati ovdje.

3. Prekrijte prozirnom folijom meso pa ga nježno istucite batom na debljinu od 0,5 centimetara kako ne bi nastale rupe kroz koje bi nadjev mogao iscuriti.

4. Rolice od maslaca prislonite na jedan kraj mesa pa zarolajte i umetnite krajeve. Možete ih pričvrstiti mješavinom jaja i brašna.

5. Zamotajte rolice u plastičnu foliju pa ostavite u zamrzivaču dva sata.
Stavite posoljeno brašno, izmiješana jaja i mrvice svaki u svoj tanjur. Umačite rolice po redu pa dodatno stavite u jaja i mrvice.

6. Stavite ih u hladnjak pa ostavite jedan sat, a pećnicu zagrijte na 180 °C.
Zagrijte ulje na tavi i provjerite je li dovoljno vruće tako da ubacite mrvicu kruha. Ako pozlati za 15 sekundi, ulje je dovoljno vruće, pa stavite i rolicu. Pržite jednu po jednu 8 i pol minuta pa prebacite na upijajući kuhinjski papir.

7. Prebacite u pećnicu i pecite oko 10 minuta. Poslužite rolice s pireom ili kuhanim povrćem. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju