Kušanje će okupiti vinare Istre, Slavonije i Dalmacije koji će premijerno predstaviti netom punjena vina, berbe 2014., te nekoliko svojih odležanih vina. Kušanje će i ove godine biti podijeljeno u dva vremenska okvira; od 13 – 16 sati biti će otvoreno za profesionalce (ugostitelje, sommeliere, vlasnike vinoteka i dr.), dok je degustacija za širu javnost predviđena od 16 – 19 sati.

Udruga Vinistra prvo je en primeur kušanje održala 2012. godine. Događanju se 2013. godine pridružila i udruga Graševina Croatica, a prošle godine pridružuje im se i udruga Vino Dalmacije. Na ovogodišnjem en primeur kušanju berbe 2014. karakteristike malvazija predstavit će Sandi Paris iz Hrvatskog sommelier kluba, karakteristike pošipa predstavit će Saša Špiranec, a karakteristike graševina Vlado Krauthaker.


Vinistra će za tu priliku okupiti 46 vinara, a Graševina Croatica i Vina Dalmacije predstaviti će po petnaest vinara.

Enprimeur degustacijama, tj. predstavljanjem mladih vina želi se profesionalcima u enogastronomiji prikazati potencijal berbe te im olakšati odluku o kupovini ili rezervaciji mladih vina, a zajedničkim nastupom vinara iz najznačajnijih vinskih regija želi se dodatno potaknuti kultura konzumiranja vina.

Neprestani rast broja izlagača i regija koja sudjeluju u ovoj manifestaciji govori u prilog važnosti degustacija mlade berbe i ovakvih događanja.
Svi zainteresirani za en primeur pozvani su registrirati se na stranicama Vinistre kako bi mogli sudjelovati na kušanju. Vidimo se!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju