El Toro
kuhinja nadahnuta je egzotičnim okusima Latinske Amerike, a posebice namirnicama koje dolaze iz Argentine, Perua, Čilea i Urugvaja. No oni su prilagođeni domaćim ukusima i tržištu.

Ne čudi stoga što se iz kuhinje Maria Mihelja mogu isprobati zanimljive kombinacije – od avokada s dimljenom pastrvom do junećeg filea sa salsom od đumbira, čilija i korijandera.

Nikoga niti ne iznenađuje što će se na ovogodišnjem Zagreb Burger festivalu pojaviti s nekoliko osebujnih, ali vrlo ukusnih gastronomskih kombinacija.

Na štandu El Tora moći ćete isprobati Originalni Burger napravljen od junećeg rebra i vrata te pomiješanog s Black Angus mesom. Black Angus je vrsta goveda koje se odlikuje visokim postotkom intramuskularne masnoće koja jamči ekstra sočnost nakon termičke obrade. Sastojci za original burger Sastojci za original burger (Foto: El Toro)

Originalni Burger El Tora bit će sljubljen s prženim lukom, sirom cheddar, meksičkom rajčicom, wasabi majonezom i umakom od senfa i meda, te će biti poslužen u slatkom brioš pecivu.

Na raspolaganju će biti i Supreme burger koji kombinira finu mesnu pljeskavicu na bazi Black Angusa sa sočnim guacamoleom, bbq umakom, hrskavim špekom, sirom cheddar i majonezom obogaćenom sokom limete.

U deset dana Zagreb Burger Festivala, koji će trajati od 13. do 23 rujna na Strossmayerovom trgu u glavnom hrvatskom gradu, El Toro će iznenaditi i s još nekim neočkivanom kombinacijom.

Na festivalu će 17. rujna posluživati i Double Black Burger koji kombinira Black Angus i svinju Iberico. Dva dana kasnije u ponudi će se naši Fresh Lamb Burger od janjetine, a 21. rujna nudit će i Crab Burger od morskih plodova.

Novosti o ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu pratite na službenim stranicama manifestacije. Supreme burger Supreme burger (Foto: El Toro)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju