Manifestacija se održava u petak i subotu (05. i 06.09.2014.), s glavnim programom u subotu, a uz dobro raspoloženje i dobru volju posjetitelji iz cijele regije, uzvanici, gosti i sudionici programa, moći će obilaziti štandove s domaćim proizvodima i rukotvorinama iz Sirača i raznih krajeva Hrvatske.

Uz stručno ocjenjivanje rakija te predavanja posvećena uzgoju i preradi šljiva, održava se i druženje u siračkom dvorištu te povorka kulturno-umjetničkih društava. Stručnom edukacijom se posjetiteljima i sudionicima ove manifestacije žele prikazati prednosti sadnje većih količina šljiva, zbog sve veće potražnje za njihovim proizvodima.

Posjetitelji, gosti i sudionici cjelodnevnog programa mogu degustirati izložene i ocijenjene rakije te razne kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, knedle, palačinke, buhtle, bazlamače i slično.

Sve će se naravno, kao i uvijek u Slavoniji, završiti velikim slavljem, pa stvarno ne znamo što vas ovu subotu može spriječiti da ne uživate u šljivama i Siraču! Vidimo se...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju