U proteklih sedam godina na Festivalu je izlagalo više od 230 izlagača, a više od 100.000 stranih posjetitelja imalo je prilike kušati "slatka bogatstva" naše zemlje. Samo prošle godine, više od 30 malih proizvođača iz cijele Hrvatske izložilo je stotinjak vrsta pekmeza, džemova i marmelada od naranče, smokava, šljiva, limuna, višanja te ostalih vrsta voća. Zanimljivo je da su izlagači obučeni u tradicijsku odjeću kraja iz kojeg dolaze pa Festival na ovaj način doprinosi afirmiranju tradicije i običaja ali i tradicijskih proizvoda.

Najbolji su i nagrađeni pa je Šampionom kvalitete proglašen džem od mandarina i suhe smokve OPG-a Krstičević. U kategoriji džema, zlatnu medalju osvojili su: džem od konavoskih đenerika i smokava OPG-a Luka Dragić te domaći džem od vinogradarske breskve OPG-a Antonije Zelenika koji je odnio i zlatnu medalju u kategriji pekmeza za svoj proizvod Domaći pekmez od šljiva. Zlatna medalja u kategoriji marmelade pripala je marmeladi od dubrovačke ljute naranče udruge Deša iz Dubrovnika.

I ove će godine biti organizirana Izložba dječjih radova na temu voća, džemova, pekmeza i mamelada na kojoj će svoje radove izložiti Eko - Omblići i učenici OŠ Marin Getaldić. Nastupit će i dječji zbor "Mali raspjevani Dubrovnik", a posjetitelje očekuju već tradicionalni Gušti s palačinkama koji uvijek izazovu veliko oduševljenje. Uz neizostavan zabavni i kulturno-umjetnički program, dobro raspoloženje na ovom Festivalu neće izostati.

Svi zainteresirani dodatne informacije za sudjelovanje na Festivalu mogu dobiti putem e-maila: sekal@desa-dubrovnik.hr ili putem kontakt telefona: 020/311 625. U prilogu teksta možete preuzeti prijavnicu za sudjelovanje te Program događanja, javlja Agroklub.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju