1. Klub HDPIO (Ilica 42, petkom u 19 h)
Pravi ljubitelji i kvizaški znalci ovaj će kviz definitivno proglasiti brojem 1! Ima najdužu tradiciju, koja seže još iz vremena Bookse gdje se prvotno održavao. Kviz ima i svoju ligu i playoff, tako da svaka sezona daje pobjednika. Igra se u ekipama do po pet članova, a svaki tjedan druga ekipa sastavja kviz, tako da o raznovrsnosti pitanja ne trebate brinuti. Arhivu kvizova možete naći na ovom linku, a možete se učlaniti i u PUB kviz grupu na Facebooku. Za HDPIO kviz više ništa nije potrebno reći, već vas samo pozvati da dođete i uvjerite se u točnost ovog teksta. HDPIO šampion!

2. Trust mozgova (KSET, jednom jesečno)
Kviz koji se u prosjeku jednom mjesečno održava u KSETU. Malo je drukčiji od ostalih kvizova, jer kompletne dvije rubrike otpadaju na filmove (puštanje filmskih isječaka) i glazbu (slušni test). U početku je bio samo otvoren za studente, ali već duže vrijeme mogu ga igrati svi. U ekipi mogu biti do tri člana, a uživa veliku popularnost i dobru posjetu. Kviz nagrađuje obično prva tri tima, a za sudjelovanje je potrebno platiti 10 kn kotizacije po igraču.

3. MVP sportski kviz (Savska cesta 30, MVP Caffe, 2x mjesečno )
Svi ljubitelji sporta ne bi smjeli propustiti svaki drugi ponedjeljak u MVP Caffeu. Koji je hrvatski košarkaš osvojio najviše NBA prstenova, tko je bio najbolji strijelac Svjetskog nogometnog prvenstva 1994., samo su neka od pitanja s kojima ćete se susresti na ovom kvizu. Pitanja sastavlja prekaljeni kvizaš Saša Čobanov, igra se u ekipama do tri igrača, i zanima li vas koliko znate o sportu, navratite ovaj ponedjeljak u MVP caffe - detalji na Facebook grupi!

4. Kviz EUROPA (Kino Europa, petkom u 20 h)
Kviz koji je nastao odvajanjem od HDPIO kviza. Svoje igrače i štovatelje itekako ima, obzirom da je trenutno najposjećeniji kviz u Zagrebu. Kviz je koncepcijski sličan onom u HDPIO, ekipe imaju do pet igrača, a svaki put ga sastavlja druga ekipa. Film, glazba, sport, trivija, književnost - rubrike su koje nalaze mjesto na ovom kvizu. Kotizacije ne postoje i učešće je besplatno, a prva četiri tima osvajaju simboličnu, ali ipak - nagradu. Više o kvizu možete saznati na sljedećoj stranici.

5. Ultimate Pub Quiz
Kviz povremenik, nekad jednom mjesečno, a nekad i ne, onaj koji je promijenio barem pet lokacija do sada – konačno se smjestio u zagrebačku Arenu, konkretno, u prostoru Sky Bowlinga. Riječ je o kvizu na engleskom jeziku, kojeg stvara, vodi i producira Peter Hopwood, Englez sretno oženjen u Varaždinu. Osim klasičnih rubrika (opće znanje, glazba, film), tu su i neke koje izluđuju kviške moljce (fotomontaže, memorija, bowling), i neke koje Peter smisli dan prije, što uvijek garantira nevjerojatne obrate i zanimljive pobjednike. Uglavnom – garantirana zabava, uz mješovite, starije ekipe (25-45 godina). Prijavite se zato odmah na Facebooku na sljedeći Ultimate, koji je na rasporedu za desetak dana, 28. studenog 2013.

6. Sheridans Pub Quiz
Simpatičan maleni kafić u Savskoj ulici na pola puta između zgrade T-coma i pivnice Zlatni medo, redovito organizira kvizove srijedom od 20 sati. Atmosfera je mirna, pitoma, rijetko ima više od 6-7 ekipa, ali što jest-jest, toči se daleko najbolje pivo. Tko se jednom navuče na tamni točeni O'Hara's stout, rijetko se vraća na lager... Pitanja variraju, dosta ih je vezano uz otok(e), sastavlja ih gazda Irac, teško je dokazati da si u pravu, ali kvizomani su otporne biiljke. A nekad gazdac dopusti i gostima da sami sastavljaju! Uglavnom, sjajna glazba, vrhunsko pivo, i prosječan kviz – najbolja moguća pozivnica!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju